![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2007 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Mam mały problem. Próbuje zwrócić do pliku wartość funkcji array_walk_recursive ale zwraca mi tylko cyfre 1. Przepisywałem to na 10 sposobów i już nie mam pomysłów. Może ktoś miał okazję wykorzystywać array_walk_recursive do tablicy wielowymiarowej? To jest aktualny kod:
Po wywołaniu klasy w przeglądarce wyświetlają się wartości tablicy a powinny zapisać się do pliku. W pliku zapisany jest tylko jeden znak - cyfra 1. Ma ktoś może pomysł jak zapisać wartości do pliku a nie wyświetlić w przeglądarce? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 4 Dołączył: 15.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytałeś opis tej funkcji w manualu ? Ona zwraca true albo false.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2007 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzeczywiście, dzięki. Już myślałem, że w łatwy sposób uda mi się to zrobić a tu d**a. Masz może do polecenia jakąś klasę bądź funkcję, która miałaby podobny efekt? Szukałem na google i na phpclasses.org ale większość działa na tablicach asocjacyjnych a nie wielowymiarowych. Jeszcze raz dzięki za pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Po wywołaniu klasy w przeglądarce wyświetlają się wartości tablicy a powinny zapisać się do pliku. Przydałoby się dowiedzieć, do czego ma Ci ta klasa służyć. Ale jeśli coś w stylu własnego debuggera, to masz przecież: |
|
|
![]()
|
|
Chciałem użyć tej klasy do zapisania tablicy do pliku csv. Mam plik xml, do którego znalazłem klasę, która przerabia go na tablicę. W tej tablicy mam kilka kluczy z różną ilością elementów. Właśnie na te tablice chciałem użyc array_walk_recursive.
Przykładowa tablicę wrzucam poniżej.
Znalazłem jakąś klasę, która przerabia xml bezpośrednio na csv ale jest komercyjna i dosyć droga. Zresztą nie wiem jak dokładnie działa. Wiem, że z super sformatowanego XMLa chcę zrobić brzydki csv ale muszę. Zostanie mi pewnie do napisania foreach. Idę czytać manuala (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A nie możesz po prostu dać zapisu w callbackFunction...?
|
|
|
![]()
|
|
Udało mi się nareszcie to zrobić. Dziękuje wszystkim za pomoc i naprowadzenie mnie na prawidłową drogę:) Dla zainteresowanych poniżej wrzucam kod. Klasa zapisuje do pliku wybrane wartości elementu z tablicy wielowymiarowej. Wystarczy w parametrze funkcji okreslic operatory (tablica, klucz oraz separator). Przykładowa tablica, na której bazuje klasa jest w poście wyżej.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:04 |