![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z godziną na swoim portalu. Zaznaczam, że na php nie znam się w ogóle, stronę robili inni ludzie, których teraz nie ma na, więc nie mogę się ich poradzić. Chodzi o to, że na stronie po dodaniu newsa o 22:30, pojawia się, że dodany został o 20:30, czyli dwie godziny wcześniej. I tak wszystkie. Jak zmienić zegar? Szukałem trochę na serwerze i znalazłem tylko to, że w miejscu, gdzie nad newsem pojawia się godzina, zastąpione to jest tylko czymś o nazwie "$data". Szukałem trochę tej $daty i znalazłem to: $data = date('d.m.Y; H:i'); Kilka linijek niżej to: <td width=\"400\" colspan=\"2\"><input type=\"hidden\" name=\"data\" value=\"".$data."\"><input type=\"hidden\" name=\"id\" value=\"".$id."\"><input type=\"hidden\" name=\"nr_ip\" value=\"".$nr_ip."\"></td> I jeszcze kilka niżej to: $data = addslashes($_POST['data']); Z góry dzięki za rady. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na serwerze muszą zmienić. Chyba zegara nie przestawili. Możesz zawsze do godziny dodać te 2, które się różnią.
Ten post edytował potreb 7.04.2009, 22:09:16 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Chyba zegara nie przestawili. Albo czas systemowy działa w GMT. ![]() date_default_timezone_set" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamien na
oczywiście bez <? i ?> i po kłopocie Ten post edytował 1010 8.04.2009, 07:30:02 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No tak... Tylko wówczas musi przerabiać cały kod, do tego - kolejny spowalniacz. Są mechanizmy lokalizacji, trzeba z tego korzystać, a nie babrać się obejściami.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak nie ma dostępu do ustawień serwera to chyba inaczej tego nie rozwiąże...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Przeczytaj o funkcji, do której zalinkowałem kilka postów wcześniej, to zrozumiesz, czemu się mylisz.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:05 |