![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Witam,
Co administracja by powiedziała na wprowadzenie działu książki gdzie każdy mógł by skomentować/wypowiedzieć się na temat jakiejś książki 1 książka=> 1temat , na forum padały już takie luźne propozycje w postach użytkowników . |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
osobiscie jestem za.
Teraz mamy jeden temat, który na dobrą sprawe nie jest do przejscia (ma za duzo postow). Kiedys probowalem rozbic to na jeden temat do kazdego dzialu, ale zostałem przeforsowany. Nie jestem jednak pewien czy Twoja propozycja tez jest do konca ok. Mozna by wiec wspolnie sie zastanowic na roznymi wariantami i wybrac najlepszy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
to może zrobić jak na forum PHP gdzie są pod fora
tym sposobem w forum książki damy 'działy' php, js, mysql, html i css , inne |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Ja byłbym za najprostszym rozwiązaniem czyli utworzeniem osobnego subforum na poziomie "Przedszkole", "PHP" itd. o nazwie np. "Książki". DO każdej książki przypasowany byłby 1 temat, żeby nie robiło się bałaganu. W przypadku dublowania wątków dotyczących tej samej książki wystarczyłoby odsyłać klienta do odpowiedniego tematu oraz "zamykam potem wywalę"
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
albo zwyczajnie połącz tematy
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
problem będzie przy tym jak np ja sie zapytałem ktora ciekawsza z 2 ksiazek ![]() O jeju, będzie regulamin to się postraszy warnami ![]() |
|
|
![]()
|
|
w przypadku mojej propozycji o osobne forum z podforami
sprawa była by prosta -> na podforach tylko rozmowy o konkretnych tytułach a ogólnym forum książki o tym która lepsza ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
i jeszcze podzielmy zeby kazde wydawnictwo mialo swoje podforum, a tam kazdy autor następne, czy to nie jest za duze rozdrabnianie się? a jak ksiazka bedzie o php, mysql i apache to gdzie wrzucić?
![]() |
|
|
![]()
|
|
ale się czepiasz
![]() działy php i bazy danych JavaScript, HTML \ XHTML, CSS XML i AJAX. Serwery WWW //Apache, IIS inne ![]() |
|
|
![]()
|
|
mysle przyszłościowo
![]() |
|
|
![]()
|
|
o kurcze
![]() ![]() jest dział inne , nie widzę problemu ![]() //edit proponuję dać takie rozwiązanie chociaż na jakiś czas, ot tak na próbę. jak się sprawdzi a pewnie tak to oczywiście zostanie ![]() Ten post edytował Spawnm 7.04.2009, 22:16:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat acz problem będzie przy tym jak np ja sie zapytałem ktora ciekawsza z 2 ksiazek bo 2ch tematów nie zrobie, a niby 1 temat na 1 ksiazke... Od tego IMHO byłby wątek w Hydeparku. Ale jestem za tym, aby wydzielić tego jednego tasiemca na kilka takich krótszych. Forma? Hmm, w sumie, to osobny dział by nie zaszkodził; np. w głównym dziale opisy/pytania 1 temat = jedna książka + poddział "walka książek", czy coś takiego. Byłoby czytelnie, nowi by się nie zniechęcali, a to Forum chyba nie jest stroną główną Google, żeby pilnować limitu ~28 słów. ;p -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
mysle przyszłościowo ![]() Dlatego ja byłbym za utworzeniem 1 subforum, gdzie byłyby tematy zawierające w swojej nazwie tytuł książki. Natomiast w przypadku dalszych podziałów subforum należałoby chyba wybrać temat przewodni danej książki (w zameiszczonym przykładzie byłoby to pewnie PHP). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 12 Dołączył: 3.03.2008 Skąd: łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jestem za podziałem takim:
-------------------- "Jeden człowiek nie zmieni świata, ale jeden człowiek może przekazać informację która zmieni świat." - David Icke
| PAMIĘTAJ, JESTEŚ POLAKIEM !!! | Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! |
|
|
![]()
|
|
jestem za
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za. A co do potworków, to 1 temat w jakimś dziale dotyczącego książki o odnośniki w innych działach. Wtedy książkę mamy w kilku działach a temat jeden
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
a prawda mozna przenosić tematy zostawiając do niego link, to tez jakieś rozwiązanie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Moja propozycja jest następująca:
Wprowadzamy 2 nowe działy: SEO Książki SEO to po prostu forum dotyczące optymalizacji - nic więcej - żadnych subfor Książki: Przyklejone tematy dotyczące konkretnych książek (nazwa tematu, to pełna nazwa książki). Pod przyklejonymi tematami normalne forum dotyczące książek o programowaniu - błędy, ciekawostki, porównania. Dlaczego nie można tych błędów i ciekawostek dać w przyklejonym temacie? Ano, można, ale temat przyklejony powinien zawierać informacje napisane poprawną polszczyzną, a moderowana zawartość ma być gwarantem istotnych informacji Za tym rozwiązaniem przemawia bardziej płaska struktura forum, która w wypadku tytułów książek jest bardziej zasadna niż subforum. Pozdrawiam i czekam na opinie. Nie forsuję na siłę - czekam na argumenty -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
dał bym podforum z opiniami itp, w momencie gdy pojawi się opis 100 książek to zwykłe tematy musiały by polecieć na kolejną stronę
albo startowa by się ładowała godzinę ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Tak, to jest rzeczowy argument
![]() @kwiateusz - poustawiasz? ![]() @jarek_bolo - Porównania Książek - nie wiem, czy takie subforum byłoby wykorzystane. Mogłoby świecić pustkami. ![]() -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:19 |