![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Robię prosty skrypt:
http://xhtml.tosiek.pl/ (sprawdź poprawność, na ie nie działa) No i teraz mam problem bo nie mam pomysłu jak sprawdzić czy adres jest poprawny ... aktualnie sprawdzam tak:
ale to nie wystarcza i nie mam pomysłu czego brakuje ![]() I drugie pytanie jak pobrać title i meta strony ? wiem że moge pobrać cała stronę i wyciągnąć co chcę ale to za długo trwa, bo to wszystko jest w head ![]() ![]()
Nie pobiera Content-type ani title ;/ -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
preg_match wyciągnij to spomiędzy <head></head> i preg_match_all pobierz wszystko
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tyle to ja wiem.... ale pobierz np. stronę w czystym html która ma np. 1mb.... za długo
![]() trzeba przestać pobierać po natrafieniu na </head> lub <body>. I potem mogę wyciągać co mi potrzebne. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
feof() fgets() ... Poradzisz sobie
![]() PS. Widziałeś stronę z 1mb kodem? ... Ten post edytował bim2 7.04.2009, 15:28:01 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Prawie 1mb
![]() http://dev.w3.org/html5/spec/Overview.html jest pełno nawet po 2mb ![]() a nie da się tego jakoś np. za pomocą file get contents ? bo fopen i inne to straszne jest ![]() Ale co ze sprawdzaniem poprawności adresu ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat a nie da się tego jakoś np. za pomocą file get contents ? bo fopen i inne to straszne jest No nie bardzo. Zrób sobie właśnie przez fopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual/fsockopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i wczytuj póty, póki nie masz ciągu </head> (czyli zamknięcia). Jeśli masz, zamykasz plik. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:01 |