![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam rozwiązania takie problemu.
Potrzebuje w najbardziej optymalny sposób pobrać ilośc stron zarejestrowanych w mojej bazie wg tygodni, miesięcy. Kłopot w tym że datę mam zapisaną w timestamp.
-------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zapomnij, że tygodnie można różnie liczyć (np. czy rok zaczyna się od środy czy od czwartku - ma to znaczenie), oraz że sam numer tygodnia nie określa Ci jednoznacznie czasu, musisz dołożyć do tego także rok. Zamiast WEEK, możesz dać coś z tej, albo napisać swoją funkcję/procedurę. Ten post edytował TomASS 7.04.2009, 08:13:50 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kurcze jednak nie tak ja datę mam zapisaną jako pole bigint(20) , gdzie zapisauje czas unix. W takiej sytuacji wyciągniecie liczy stron rejestrowanych w danych tygodniach jest chyba niemożliwe , prawda ?
-------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Przecież napisał... FROM_UNIXTIME(pole_timestamp).
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
działa nie dokońca tak jak chciałem
zlicza ładnie tylko ze ja chce zrobić ile stron danego tyg. sie rejestrowało. Tylko jak ,minie rok to nastepne tygodnie bedzie mi doloczalo do juz istniejących a nie o to mi chodzi. Da się to jakoś ominąc? Ten post edytował grzegorz_g 7.04.2009, 23:14:39 -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chłopie weź się w garść! Wiem, że jest późno....
Zobacz co Ci zwróci:
jeszcze mała podpowiedź... CONCAT Ten post edytował TomASS 7.04.2009, 23:17:37 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:28 |