![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od początku.
Mam formularz ,którym przesyłam dwie zmienne $id i $name. Formularz: następnie w pliku dodaj.php chcę użyć sesji do zbudowania tablicy: dodaj.php:
Dostaję komunikat Cytat Cannot use string offset as an array Chcę osągnąć tablicę ,która za każdym kliknięciem na formularzu "DODAJ" zwiększała się o elementy "id" oraz "name". Próbowałem też push_array ale nie chce ruszyć. Pomóżcie bo poległem na indeksowaniu tablicy. Oczywiście zmienne w sesji są zarejestrowane a jak wywalę tablice i zrobię to jest OK. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ale kombinujesz. ![]()
przecież wystarczy... Cytat Cannot use string offset as an array Cytat to jest OK. To wychodzi na to, że to nie jest tablicą. Ja bym robił to na odwrót:
Będzie logiczniej; trzymaj rekord w kupie, a nie tak rozsypujesz. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ale kombinujesz. Przepraszam - stare nawyki z turbo pascala. Co do błędu to już go nie ma ale chyba wciąż to nie jest tablica ponieważ gdy zrobię po dodaniu kilku elementów powinienem uzyskać całą tablicę a dostaję tylko ostatnio dodany element. Ten post edytował narki1 7.04.2009, 07:16:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Skoro tak, to wychodzi na to, że licznik indeksu w tablicy jest cały czas ten sam.
![]() Przejdź na moje rozwiązanie. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Przeszedłem na licznik ++ od razu.
Jak echuję licznik to się zwiększa prawidłowo. ![]()
Mała rzecz a cieszy Dzięki za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:02 |