Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP][HTML]Pojedyńcza aukcja w PHP, Tworzenie małej aukcji od podstaw
lasten

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Przepraszam, jeżeli piszę to nie w tym dziele, ale nie wiem do czego dopasować taki temat. Chciał bym zrobić pojedynczą aukcję online. Nie chcę żadnego z phpauction, webauction, itp... (są zupełnie nie potrzebne do mojego zapotrzebowania). A więc tak. Strona głównie to będzie formularz... Nie potrzebuje tam logowania czy czegoś takiego, bo będzie to służyć kilku osobom wiedzącym o co chodzi... Zrobiłem prowizoryczny schemat jak chciał bym, aby to wyglądało:

(IMG:http://img133.imageshack.us/img133/5796/aukcja.jpg)

- Czerwone ABCDE to przykładowe butony,
- Niżej mamy tabelę aukcji (osoba dająca najwięcej idzie na samą górę; ilość nie ma znaczenia na pozycję w tabeli; maksymalnie ilość =10szt; jeżeli Janek teraz podbił by cenę do 30,70 - przechodzi na samą górę, znikając z aktualnego miejsca),
- Mój text to miejsce na info od mnie,
- Na samym dole formularz, po którego wypełnieniu pojawiasz się w tabelce (maksymalnie ilość =10szt; minimalne podbicie ceny to 0,10)

Czy idzie takie coś zrobić? Na pewno tak, ale czy jest to trudne? Czy mógłby ktoś podrzucić gotowca, lub jeżeli jest gdzieś w sieci coś w tym stylu, tylko by potrzebowało niewielkiej konfiguracji to proszę o link.
Z góry dzięki.

EDIT:

Zapomniał bym... Przydał by się jakiś start-stop. Długość aukcji to 7dni, po tylu dniach następuje blokada formularza. I np gdy chcę znowu aukcje zrobić wpisuje jakieś hasło i tabela się resetuje i leci od nowa.

Ten post edytował lasten 6.04.2009, 18:50:15
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:49