Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Dostęp do sieci
tanwel_programme...

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Chciałbym poruszyć pewien temat z którym spotkałem się za czasów mojej służby wojskowej w SGWP. Chodzi mianowicie o rozwiązanie takiego zagadnienia:
Jest kilka komputerów które są powiązane ze sobą siecią lokalną oraz jeden komputer(w moim wypadku pracuje on na systemie linux i jest serwerem www ale oczywiście lokalnie). Moje pytanie jest następujące: W jaki sposób mogę rozwiązać problem skryptu logowania tak żeby użytkownicy którzy się zalogują będą mieli dostęp do internetu. Oczywiście problem zakładania użytkowników mnie nie interesuje. Chodzi mi wyłącznie o sam dostęp do internetu sterowany za pomocą php? czy nadać php możliwość wylkonywania polecenia "iptables" czy może rozwiązać to w jakiś inny sposób ?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
erix

Grupa: Moderatorzy

Cytat
czy nadać php możliwość wylkonywania polecenia "iptables" czy może rozwiązać to w jakiś inny sposób ?

Właśnie ku temu bym się skłaniał. Może coś takiego: http://www.gentoo.org/doc/en/articles/dyna...s-firewalls.xml
+Quote Post
TomASS

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Dokładnie - miałem dwa razy z czymś takim do czynienia i zawsze to było iptables.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:43