![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam plik autoryzacji, który działa w krasnalu a nie chce działać na innym serwerze. Jak pisze użytkownika i haslo poprawne to jeszcze raz pojawia mi sie to samo okno i na górze przed użytkonikiem i haslem pojawia mi się taki napis: Witryna żąda podania nazwy użytkownika i hasła. Komunikat witryny: "ADMINISTRACJA-46212"
Proszę, jeśli ktoś z Was mógłby go jakoś przerobić żeby zadziałał na innym serwerze to byłbym wdzięczny ;-). Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. Poniżej przedstawiam kod autoryzacji: CODE <?php $autoryzacja = FALSE; if ( (isset($_SERVER['PHP_AUTH_USER']) AND isset($_SERVER['PHP_AUTH_PW'])) ) { if ( ($_SERVER['PHP_AUTH_USER'] == 'lolo') AND ($_SERVER['PHP_AUTH_PW'] == 'lolo') ) { $autoryzacja = TRUE; } } if($autoryzacja) { include('admin.php'); } else { header('WWW-Authenticate: Basic realm="ADMINISTRACJA"'); header('HTTP/1.0 401 Unauthorized'); echo " <script>window.location='anuluj.php'</script>'"; } ?> Ten post edytował Bartolomeusz 6.04.2009, 12:14:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Na twoim innym serwerze Apache nie ma włączonego modułu mod_auth, przez co twój proces logowania nie działa. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:39 |