![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie oto dwa błędy mi wyskakują a moje niewprawione oko nie może sie dopatrzyć co jest nie tak:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\xxx\xxx\xxx\sterownik_mysql.php on line 46 Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\xxx\xxx\xxx\sterownik_mysql.php on line 54 A to kod: Kod <?php function PolaczZBaza ($HostZBaza,$LoginUzytkownika,$HasloUzytkownika) { if (mysql_connect($HostZBaza,$LoginUzytkownika,$HasloUzytkownika)) { return TRUE; } else { return FALSE; } } function WybierzBazeDanych($NazwaBazyDanych) { if (mysql_select_db($NazwaBazyDanych)) { return TRUE; } else { return FALSE; } } function WykonajZapytanie($ZapytanieDoBazy) { global $WynikZapytania; $WynikZapytania = mysql_query($ZapytanieDoBazy); if($WynikZapytania) { return TRUE; } else { return FALSE; } } function PokazBladBazyDanych () { $Blad['text'] = mysql_error(); $Blad['number'] = mysql_errno(); $InformacjaOBledzie = 'Nazwa: '.$Blad['text'].' Numer: '.$Blad['number']; return $InformacjaOBledzie; } function PobierzWynik() { global $WynikZapytania; while($wiersz = mysql_fetch_array($WynikZapytania,MYSQL_ASSOC)) { $RezultatZapytania[] = $wiersz; } return $RezultatZapytania; } function PobierzIlosc() { global $WynikZapytania; $IloscRekordow = mysql_num_rows($WynikZapytania); return $IloscRekordow; } ?> Linia 46 to: Kod while($wiersz = mysql_fetch_array($WynikZapytania,MYSQL_ASSOC)) Linia 54: Kod $IloscRekordow = mysql_num_rows($WynikZapytania); Będe bardzo wdzieczna za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdz sobie w phpMyAdmin czy twoje zapytanie wykonuje się prawidłowo.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niby wszystko ok zapytanie zwraca tabele z jednym rekordem, tylko skad te bledy ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 385 Pomógł: 26 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: TM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie nie ma błędów jak uruchamiam skrypt ;> Powiedz może co dajesz jako argment tych funkcji, wygląda to tak jakby było złe zapytanie ;p
-------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:31 |