![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z aplikacją po przeniesieniu na inny serwer.
Na nowym serwerze wyświetlam stronę główną podając adres internetowy, jak zawsze, bez nazwy skryptu i wyświetla się ona prawidłowo. Ale żaden link na stronie nie działa, kliknięcie na którykolwiek powoduje Error 404. Gdy dopiszę nazwę skryptu w adresie przeglądarki, wszystko znowu działa. Z nazwą skryptu działa zarówno zgodnie z regułami routingu jak i po podaniu czystej nazwy modułu i akcji. Na serwerze home.pl wszystko działało bez problemu i innych zmian w kodzie nie było. Mam ustawione no_script_name: on Znalazłem taki ticket: http://trac.symfony-project.org/ticket/1713 i brzmi to podobnie do mojego problemu, ale to jest sprzed 2 lat, dla wersji 1.0.0 a ja korzystam z 1.1 (ale z compat 1_0) Oczywiście chodzi mi o to, żeby strona działała na nowym serwerze bez nazwy skryptu, tak jak poprzednio. Będę wdzięczny za każdą wskazówkę. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
.htaccess nie działa na serwerze
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Administrator zapewnia mnie, że działa.
Zrobiłem test, wstawiłem taki htaccess: Kod Options +FollowSymLinks +ExecCGI <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteRule ^kontakt$ index.php?dzial=kontakt [L] </IfModule> Po wpisaniu serwer/index.php/kontakt - działa Po wpisaniu serwer/kontakt - nie działa Po wpisaniu serwer/ - wyświetla zawartość index.php Czyli podsumowując - trzeba podać nazwę skryptu żeby działał htaccess i dokładnie tak samo bym podsumował zachowanie Symfony. No i jak rozumiem, wynika z tego, że htaccess jednak działa? Trochę się pogubiłem, jeżeli głupio gadam to sory. Dodam jeszcze, że w .htaccess Symfony jest wpis Kod # uncomment the following line, if you are having trouble # getting no_script_name to work #RewriteBase / i to pasuje do mnie, ale odkomentowanie tej linii nie pomaga. EDIT: Moje testy mod_rewrite na nowym serwerze dają jakieś niejasne wyniki. Porozmawiam dokładniej z administratorem i dam znać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) EDIT 2: No rzeczywiście, coś było nie tak z konfiguracją serwera. Niestety nie wiem dokładnie co ale spróbuję wypytać administratora. Dzięki mike. Ten post edytował Foxx 6.04.2009, 13:47:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja miałem podobny problem. Znalazłem rozwiązanie:
1. Na serwerze (apache) nie był włączony moduł rewrite 2. W symfony w pliku web/.htaccess odkomentowałem linijkę: Kod RewriteBase / Po tych zabiegach wszystko działa prawidłowo. Ten post edytował garaz 29.09.2009, 15:42:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 16:31 |