![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam tak zdefiniowaną klase w css:
Kod .menu {FONT-FAMILY: Verdana;
FONT-SIZE: 9px; FONT-STYLE: normal; FONT-WEIGHT: none; TEXT-DECORATION: none; COLOR: #333333} .menu:hover {FONT-FAMILY: Verdana; FONT-SIZE: 9px; FONT-STYLE: normal; FONT-WEIGHT: bold; TEXT-DECORATION: none; COLOR: #669900} No i fajnie działa ale chciałbym żeby po kliknięciu na dany link pozostawał on w tej fazie "hover" bo narazie po kliknięciu wraca do normalnej definicji... echh mam nadzieje że za bardzo nie namotałem. Po prostu gdzie i jak to zrobić ? w cssie ? czy już jakos w a hrefie ? -------------------- "timeo danaos at dona ferentes"
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj:
Kod a.menu:visited
{ FONT-SIZE: 9px; FONT-STYLE: normal; FONT-WEIGHT: bold; TEXT-DECORATION: none; COLOR: #669900 } -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tym visited też cos nietak bo teraz wszystkie linki odrazu przed nacisnieciem sa tak zaznaczone
![]() ale cos pokombinowałem i to chyba chodzi jakos o Kod .menu:active
i niby powinno działać ale o dziwo niedziała link na sekundke podczas kliknięcia staje sie zmieniony ale po ząładowaniu podstrony wraca do pierwotnej postaci ... może dodam że używam includów może dlatego nei chce działać ? -------------------- "timeo danaos at dona ferentes"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Timeo, nie timeno ;-)
-- są już tak zaznaczone bo pseudoklasa visited dotyczy stron już odwiedzonych (a domyślam się, że odwiedziłeś już te podstrony- usuń sobie historię i chyba będzie znowu "domyślne" ustawienie). Pozdrawiam Bartek |
|
|
![]()
|
|
timeo no tak wiem
![]() a co do visited to wlasnie nei chce tego bo nic mi po tym, znowu pozniej beda odwiedzone i beda zaznaczone. Chodzi mi aby zawsze tylko aktywny link byl podwietlony (czyt. ta druga wersja) -------------------- "timeo danaos at dona ferentes"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:46 |