|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 6 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Muszę utworzyć księgę przychodów i rozchodów z danych znajdujących się w bazie sql. Myślałem czy nie użyć do tego pdf (FPDF) lecz problem polega na tym że księga musi składać sięz 2 kartek poziomych (ponieważ jest to w formie tabeli która ma z 17 kolumn i nie mieści się na 1 kartce A4). Niestety nie wiem jak to zrobić za pomocą FPDFa i myślałem czy nie eksportować danych do exela (xls) ale tam niestety też będzie za szeroko i nie wiem jak to zostanie podzielone. Czy ma ktoś może jakieś sugestie ? Może ktoś już to kiedyś robił i pomoże, a jak nie to proszę o pomoc jak by to zapomocą fpdfa zrobić Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 3 Dołączył: 6.07.2006 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%)
|
Możesz generować pdf-y w poziomym formacie strony. Dawno nie używałem FPDF-a ale wiem, że Zend_Pdf nie ma z tym problemów.
http://framework.zend.com/manual/en/zend.pdf.pages.html#zend.pdf.pages.creation" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
fpdf także nie ma z tym problemów - poczytaj w manualu a spokojnie znajdziesz odpowiedź
pozdrawiam, Łukasz |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 12 Dołączył: 5.04.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
w fpdf możesz spokojnie wywołując AddPage() określić L jako Landscape, oraz format kartki np. A3
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 02:32 |