![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2004 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
nie znam sie na php w ogole, dlatego prosze o klarowne odpowiedzi na pytanie - ile trzeba przeznaczyc miejsca na forum phpBB (takie jak tutaj) ? chce w przyszlosci zainstalowac takowe na stronie, i jesli bede kupowal serwer chcialbym wiedziec ile ma miec baza mysql. chodzi mi o powiedzmy proporcje ... hm ... ile srednio postow na takim forum odpowiada 1 mb bazy. albo inaczej, ile postow maja wasze ewentualne fora phpBB i ile to zajmuje wam teraz miejsca. z gory dzieki za odpowiedzi -------------------- pozdr.mik
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeniesione.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2003 Skąd: Jawor Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
29 postów, Baza Danych 225.27 KB ;>
No czy ja wiem, tekst jak tekst, wklep sobie trochę tekstu do notatnika, zapisz i sprawdź ile zajmuje - masz porównanie... A tak w ogóle zależy jakie to forum. Np. na tym, gdzie często jest dużo linii kodu, to będzie zamować więcej... -------------------- tnij.org - skracanie, maskowanie długich linków
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na moim forum jest 2200 postów i baza zajmuje 4.33 MB (przed optymalizacją prawie 8 MB).
Forum Webhelp.pl - 221539 postów - baza 224.85 MB Jak widzisz - moja baza zajmuje 2x wiecej jeżeli by przeliczyć na 1000 postów (mam dłuugie posty raczej). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zajmowane miejsce przez phpBB naszego forum to ok 74 MB.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 12:53 |