![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<?
$aac = mysql_query('SELECT SUM(waga) AS sumawag FROM zawody_x '); while($row_aac = mysql_fetch_array($aac)) {echo '<td class="m11">'.$row['sumawag'].'</td></tr>';} ?> Powyższy kod nie wyświetla się na stronie. Teoretycznie wszystko jest Ok , więc kompletnie nie mam pojęcia gdzie jest błąd. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po 1 używaj tagów php/code
Po 2 urwałeś <tr> na początku ;d Nie wyświetla się? Może jakieś błędy? Gdzie masz połączenie z mysql? -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 14 Dołączył: 11.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Błąd w odwołaniu do zmiennej.
Napisałeś (tworzysz zmienną $row_aac):
a odwołujesz się do zmiennej:
zauważyłeś różnicę? 2. Twoje zapytanie zwraca tylko jeden rekord, więc odwołaj się do tego rekordu, np:
3. Użycie while ma sens tylko w przypadku, gdy masz np. warunek "każdego zawodnika".
-------------------- SzamanGN
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście, że widzę różnice.
Dzięki bardzo! Pozdrawiam Jeszcze jedno: Mam taki kod: $row_alla['waga_cykl']*100/$row_aac['sumawag'] kod ten wylicz mi udział procentowy danej wartości. Wynik wyświetla się z kilkunastoma miejscami po przecinku. W jaki sposób zredukować to do 2 miejsc po przecinku. W jaki sposób wpisywać fragment kodu, żeby wyświetlał się na kolorowo. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 14 Dołączył: 11.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- SzamanGN
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 04:09 |