![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Witam wcześnie rano (3:06)
Pisze właśnie apikacje, której jednym z celów będzie przejście się po tabelce i wyciągnięcie z niej danych. Tabelka ta ma kilka TRów (ze 3) i multum TDów Moje pytanko jest następujące: Jak sporządzić z tych danych wejściowych HTML ładną tablice danych Array() zwartą i gotową do kolejnych przetworzeń ![]() Prosze nie odsyłajcie mnie koleżanki i koledzy do manuala, chyba że do konkretnego komentarza. Google też nie okazało się dla mnie przychylne... Z góry dzięki za pomoc. Dobranoc x-| zzzzZzzZzz digout |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 14 Dołączył: 11.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj przykład danych w tabeli i sposób ich przetworzenia, oczywiście w celu zrozumienia problemu.
-------------------- SzamanGN
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
dane wejściowe: (dla modków przysick HTML nie działa na operze 9.64)
<table id="utratable"> <tr id="hipercolls"> <td> tra </td> <td> la </td> <td> la </td> <td> heehe </td> </tr> <tr> <td> a </td> <td> tu </td> <td> cos </td> <td> innego </td> </tr> <tr> <td> inne </td> <td> bzdury </td> <td></td> <td></td> </tr> </table> a sposób przetowrznia: array( [tr] => array(td, td, td, td), [tr] => array(td, td, td, td), [tr] => array(td, td, td, td), ) lub podobnie slowem, z tabeli HTML do tablicy ARRAY Ten post edytował wNogachSpisz 4.04.2009, 21:07:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawy... przy użyciu SimpleXML" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual (o ile to poprawny XHTML) szybko to zrobisz.
|
|
|
![]()
|
|
dla modków, przycisk PHP nie dziala w operze 9.64
Niestety nie za bardzo chce to działać: Message: SimpleXMLElement::__construct() [simplexmlelement.--construct]: Entity: line 124: parser error : Entity 'nbsp' not defined Message: SimpleXMLElement::__construct() [simplexmlelement.--construct]: %; height: 100%; text-decoration:none" target="_top" href="../index.html"> Message: SimpleXMLElement::__construct() [simplexmlelement.--construct]: ^ Message: SimpleXMLElement::__construct() [simplexmlelement.--construct]: Entity: line 131: parser error : Entity 'nbsp' not defined I tak dalej, i tak dalej, pełno tego.. Co teraz? ![]() Ten post edytował wNogachSpisz 5.04.2009, 12:54:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz pokazać kod który chcesz parsować?
|
|
|
![]()
|
|
to cPanel 11, angielskojezyczny, zakladka opowiadajaca za konta email, czy na prawde musze go tutaj wklejac?
![]() |
|
|
![]()
|
|
No to jeżeli kod jest niepoprawny to IMO najszybciej regexpami to wyciągniesz.
|
|
|
![]()
|
|
Ze najszybciej to ja wiem, tyle ze ja robie API do calego cPanelu, więc chce miec klar w kodzie
Narazie ćwicze z libem o nazwie: SimplePhpDom, (https://sourceforge.net/projects/php-html/) Daje rade.. Czy na prawde żadna biblioteka PHP nie poradzi sobie ze zwyklym HTMLem? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skorzystaj z Document Object Model a wczytując dokument HTML'a poprzedź funkcję @ - kiedyś z tego kożystałem i jakoś nie narzekałem...
chociaż tą biblioteką SimplePhpDom powinno Ci się łatwiej przeszukiwać dokumenty jeśli korzystasz/korzystałeś z jQuery... sam DOM przypomina surowego JS... (no może nie ze składnią ale...) -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:50 |