![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 1 Dołączył: 20.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym połączyć ze sobą takie oto moduły jquery: W taki sposób żeby użytkownik przed przejściem do zakładki n+1 musiał wypełnić w 100% poprawnie zakładkę n. Niestety nie wiem jak ten problem ugryźć... Liczę na Waszą drobną pomoc w postaci wskazówek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 2 Dołączył: 5.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No więc tak - na szybko taki algorytm
![]() 1. w zakładce n=1 masz formularz. 2. gdy user kliknie na kolejną zakładkę n+1 (w tym wypadku jest to 2 zakładka) następuje wywołanie funkcji: tworzysz nową funkcję w javascriptcie a w jej zawartości dajesz kod jQuery z Validation. Jeżeli moduł Validation zwróci "true" - czyli że formularz jest poprawnie wypełniony to wtedy może otworzyć drugą zakładkę. 3. i tak po kolei z zakładkami. Mam nadzieję, że mnie zrozumiesz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 1 Dołączył: 20.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisane z palca, ponieważ jestem na zajeciach...
Analogicznie dla kolejnych zakładek Może ktos sprawdzić czy dobrze zrozumiałem schemat podany przez DirectPL, któremu bardzo dziękuję za pomoc Ok żeby nie musieć dla każdej zakładki tworzyć osobnego kodu wymyśliłem coś takiego:
I niestety to nie działa kiedy w każdej z zakładek mam osobny formularz o id "formularz1",formularz2" etc. Jeżeli dam :
I wszystkie zakładki podepnę pod jeden formularz wszystko jest teoretycznie ok ale ja chcę sprawdzać poprawność w każdej z zakładek z osobna, a nie w całości od razu. Jak temu zaradzic? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 2 Dołączył: 5.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wieczorkiem do tego siądę. Dobrze by było jakbyś podesłał kod strony, bo szczerze powiedziawszy mam w głowie algorytm, ale merytocznie trza chwile pomyśleć.
Z tymi formularzami. tab1 = form1 tab2 = form2 Więc klikasz na tab2 która zczytuje z klikniętego elementu jego ID i teraz robisz kilka instrukcji
i dalej dajesz kolejne sprawdzenia. i sprawdzasz form zawsze n-1 od taba. Ten post edytował DirectPL 8.04.2009, 18:53:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:24 |