![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robię kolejną część ćwiczeń no i kolejny problem który mnie zatrzymał, mianowicie podczas sprawdzania funkcjonowania kodu php czy łączy się z bazą danych i pobiera dane otrzymałem:
Proszę o pomoc, wskazówki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 18 Dołączył: 10.03.2008 Skąd: Dębno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może pokażesz kod ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda na to, że skrypt nie może znaleźć pliku, który ma zostać załączony...
1) Sprawdź ścieżkę dostepu do pliku, i czy aby na pewno plik się znajduje tam gdzie powinien (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) 2) Napisz prosty warunek, który w razie braku pliku wywali Ci komunikat w stylu "Brak pliku", a nie jakieś warningi PHPowe. Użyj file_exists |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak to wygląda
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź, czy w php.ini masz dobrze podaną ścieżkę do PEAR. U mnie dla przykładu:
include_path=".;D:\serwer\php5\pear" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:47 |