![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2007 Skąd: znienacka. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moje 2 podejście do JS.
Mam string i chce sprawdzić czy zawiera "startk" i document.write działa super wypisuje mi null, ale już z Ifem nie jest tak kolorowo. Męczę sięz tym już chyba z 20 minut więc proszę o pomoc. Kod function startb(jak){
test=start.src.match('startk') if (jak == 'do'){ If(test == 'null'){ document.start.src = 'img/starto.png'; } } else { If(test == 'null'){ document.start.src = 'img/startn.png'; } } } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie 'null' a null. Swoją drogą wystarczy Ci if(!test){...
Ten post edytował lord_t 3.04.2009, 19:01:05 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2007 Skąd: znienacka. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm... Coś nie bardzo. Nie działa ani If(!test) ani If(test = ''), właściwie to te kombinacje crashują mi wszystkie JS.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
if-y małymi literami. W porównaniu nie dawaj pojedynczego =
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobrze wiem że podwójne = tak mi się tylko tu wpisało. A if z małej litery niczego nie zmienił. Pojęcia nie mam czemu nie działa, przez ten if cały JS przestaje pracować.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod function startb(jak){ ? <-- następnym razem rób wcięcia...
test=start.src.match('startk'); if (jak == 'do'){ if(test == null){ document.start.src = './img/starto.png'; } } else { if(test ==null){ document.start.src = './img/startn.png'; } } } Ten post edytował kamil4u 3.04.2009, 19:41:56 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:57 |