![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, otóż robie system banów, i jak wiadomo np. neostrada ma zmienne ip, i jak się zbanuje np.
XX.XXX.XXX.XXX to drugiego dnia(po resecie) taka osoba będzie umiała już wejść na stronę, ale też jak wiadomo początki się nie zmieniają czyli np. 12.3.XXX.XXX zmienia się tylko końcówka, więc można zbanować tak 12.3* gdzie gwiazdka zastąpi dowolną ilość znaków i teraz sedno jaką funkcją to zrobić wiem że będzie to chyba preg ale jak wpisuje w google/manualu jest ich pare więc którą dokładnie ? -------------------- Firefox - The Best,
Internet Exokier - shit |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
preg_match() sprawdzasz czy dany ciąg pasuje do wyrażenia
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nie zabardzo wiem jak to ułożyć narazie mam takie coś ale na pewno jest to źle :/
nie wiem za bardzo co ułożyć w tym pattern Ten post edytował dk1342 3.04.2009, 09:39:17 -------------------- Firefox - The Best,
Internet Exokier - shit |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 13 Dołączył: 6.07.2008 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Banując na 'host' (host to jest coś innego, ale skoro tak nazywasz dwa pierwsze człony IP, niech tak będzie) dopisuj ban typu: "127.0" zamiast "127.0.0.1", następnie rozbijasz IP wchodzącego na stronę i sprawdzasz, czy dwa pierwsze człony równają się temu wpisowi.
ps. lepiej daruj sobie takie banowanie, bo zbanujesz pół miasta jeśli nie lepiej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób utworzyć wyrażenie regularne, które wyszuka mi wyrazy z dwoma powtarzającymi się obok siebie literami, np. senny, denny, ścienny itd.?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 17 Dołączył: 8.11.2008 Skąd: Libiąż Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Np. ^(.)*nn(.)*$
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm, nie sprecyzowałem dokładnie. Chciałbym, aby powtarzające się litery były dowolne, nie koniecznie nn, ale np. aa, bb, cc...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 18:20 |