![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem, zrobiłem standardową dynamiczną stronę w php, wszystko idealnie działa. Problem się pojawia gdy na stronie głównej mam formularz szukaj, i chciałbym aby załadowało jedną z podstron z przekazanym tam parametrem z formularza. Do tego na stronie będzie dość dużo tego typy formularzy bo ta strona ma za zadanie odpowiednie prezentowanie statystyk. W jaki sposób najlepiej zbudować taką stronę by była bezpieczna i szybka?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A o co KONKRETNIE pytasz?
Jest na forum pełno tematów na temat zarówno bezpieczeństwa jak i optymalizacji. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No głównie chodzi mi o wyszukiwarke na stronie. Wczytuje strony w ten sposob:
CODE ... $id =$_GET['id']; if(!isset($id)) { include("newsy.php"); } else { if($id==news) { include("newsy.php"); ... No i chciałbym dodać pod strone "players" która jednak by się pojawiała po wyszukaniu poprzez formularz playera z odpowiednią wyświetloną tabelką. I czy jest możliwość bym ją wczytywał tak jak wyżej dodając parametr z wyszukiwarki na stronie. Czyli jak ktoś wyszuka jakieś imie to zamiast newsy.php wczyta się "players.php" z tym właśnie imieniem. Nie moge wczytać tej podstrony z include skoro przez get przekazuje parametr. Ten post edytował voyant 3.04.2009, 01:11:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 12 Dołączył: 30.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<form action="?id=players" method="get"> ?
zostaniesz przekierowany na stronę: index.php?id=player&imie=franek ? Zawsze jak includujesz to i tak masz index.php, wystarczy dodawac do tego nastepne zmienne po prostu. btw. i dodaj regułę: if($id=='player') include ('player.php); Ten post edytował kazag 3.04.2009, 07:58:39 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 11:07 |