![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może jeszcze takie cosik:
Wyskakiwanie z HTMLa Ten post edytował zegarek84 3.04.2009, 00:33:42 -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 12 Dołączył: 30.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy przy niewielkich projektach to w ogole wpływa na prędkość? Jak bardzo zauważalna jest ta jedna mikrosekunda dla użytkownika? Sprawdzałem - nie zdąze sobie zrobić kawy.
btw ja uzywam, jak się okazuje, najmniej efektywnego sposoby "lol".$lol."lol"; czemu? Tak jakoś mi weszło, ale jestem samouk, więc mozliwe, ze to błąd... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 13 Dołączył: 6.07.2008 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm.. powiem Ci, że pomysł dość ciekawy ; p
Zrobić sobie jakąś wygodną funkcje do tego i wio! ; ) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
ja odpowiem dosyc przewrotnie... Jezeli zalezy Ci na szybkosci to najszybsze w tym przypadku byloby: implode($zmienna, array('text1', 'text2')); Dlaczego? Implode tylko raz alokuje pamiec przez co jest mniej wiecej dwukrotnie szybszy niz operator kropki... jak widzisz implode tego : echo 'dasfg'.$x.'lalalal'.$user['name'].'sdf sf'.$enemy['stat']; , tak aby było szybciej ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cała różnica pomiędzy ' a " jest taka, że przy " jest wysilany dodatkowo interpreter w celu przeszukania znaków specjalnych, zmiennych, więc apostrof bedzie szybszy, jednak czy to zauwazalna różnica to tego nie wiem
![]() -------------------- :]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 22:01 |