![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem nowy w dziedzinie PHP, mam następujący problem:
mam własną stronkę w HTML (strona tyczy się agencji zabójców w grze GTA San Andreas ) dorobiłem do tego skrypt w HTML, dokładnie mówiąc to taki że dane wpisane na stronie przesyłają się na e-mail Tutaj pokazuję kod HTML, który mam zawarty w pliku Zlecenia.html || Wszystko stu procentowo działa... Kod form action="mailer.php" method="post"> Imię i nazwisko zlecejącego: <input type="textbox" name="zleceniodawca"> Imię i nazwisko ofiary: <input type="textbox" name="ofiara"> Skan zdjęcia ofiary: <input type="textbox" name="zdjecie"> Miejsce zamieszkania ofiary: <input type="textbox" name="adres"> Praca/frakcja ofiary:<input type="textbox" name="frakcja"> Kontakt ze zlecającym(np. numer telefonu):<input type="textbox" name="telefon"> Czy ofiara ma dostać CK: <td><select name="ck"> <option value="Tak">Tak</option> <option value="Nie">Nie</option> </select></td> Cena za wykonanie zlecenia: <input type="textbox" name="cena"> <TD><SELECT NAME="adresat" onChange="msg(this.form)"> <OPTION VALUE="">Wybierz adresata listu <OPTION VALUE="kill.everyone@o2.pl">Kill Everyone Lecz problem zaczyna się przy wysyłaniu, mianowicie wszystko ładnie dochodzi, lecz nie wyświetla mi danych z formularza na stronie, próbowałem wszelkich sposobów - ale jestem zielony ( dopiero się uczę PHP i HTML ) nic mi to nie daje - proszę, tutaj daje kod PHP Kod <? $wyslji ="Imię i nazwisko zleceniodawcy: $zleceniodawca, Imię i nazwisko ofiary: $ofiara, Skan zdjęcia ofiary: $zdjecie, Miejsce zamieszkania ofiary: $adres, Praca/frakcja ofiary: $frakcja, Kontakt ze zlecaj±cym - np.numer telefonu: $telefon, Czy ofiara ma dostać CK?: $ck, Cena za wykonanie zlecenia: $cena"; mail ("kill.everyone@o2.pl", " Nowe zlecenie", $wyslji) ?> Pozdrawiam, mattrus ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 40 Dołączył: 20.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odwołujesz się do tablicy POST? Jeśli nie to zamiast np. $zleceniodawca powinno być $_POST['zleceniodawca']
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 385 Pomógł: 26 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: TM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam klase PhpMailer do wysyłania maili, bo ta funkcja taka średnia jest ( mail(); )
-------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem z $_POST['zleceniodawca'], lecz mi wychodzi następujący błąd:
Cytat Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /var/www/sites/yoyo.pl/k/i/killeveryone/mailer.php on line 3 A cały kod wygląda następująco: Kod <? $wyslji = "Imię i nazwisko zleceniodawcy: $_POST['zleceniodawca'], Imię i nazwisko ofiary: $_POST['ofiara'], Zdjęcie ofiary: $_POST ['zdjecie'], Adres zamieszkania ofiary: $_POST ['adres'], Frakcja/praca ofiary: $_POST ['frakcja'], Telefon do zleceniodawcy: $_POST ['telefon'], Czy ofiara ma dostać CK: $_POST ['ck'], Cena za zlecenie: $_POST ['cena']"; mail ("kill.everyone@o2.pl", " Nowe zlecenie panowie - do roboty ! ", $wyslji ); ?> Co może być nie tak ? Ten post edytował mattrus 2.04.2009, 16:08:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 40 Dołączył: 20.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak :
Dodatkowo, żeby uniknąć błędów sprawdzaj czy tablica POST zawiera w ogóle jakieś dane. Ten post edytował ikssde 2.04.2009, 16:17:35 |
|
|
![]()
|
|
Dodatkowo, żeby uniknąć błędów sprawdzaj czy tablica POST zawiera w ogóle jakieś dane. Mógłbyś troszkę jaśniej z tym ![]() Ale zmieniając temat ja tutaj nie widzę procedury Kod mail ("kill.everyone@o2.pl", " Nowe zlecenie", $wyslji) I on po prostu nie wie gdzie wysyłać, wszystko jest dobrze ale nie wysyła e-mail'a. Próbowałem dodać tą procedurę co wyżej podałem ale niestety nie działa, pozdrawiam Matthew ![]() Ten post edytował mattrus 2.04.2009, 16:32:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 13 Dołączył: 6.07.2008 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O to mu chodzi:
Kod $zleceniodawca = $_POST['zleceniodawca'];
$innezmienne = $_POST['innepole']; ... if(!empty($zleceniodawca) && !empty($innazmienna) && ...) { // wysyłanie } else { die('Umrzywaj. '); } |
|
|
![]()
|
|
Sprawdź czy tak działa i czy masz możliwość wysyłania tych maili. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, wszystko działa jak należy - nie wiem co bym bez Was zrobił
![]() Pozdrawiam, mattrus ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 08:42 |