![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki formularz :
i gdy go wypelnie i wysle dane to moj link wyglada tak :
I mam takie pytanie... czy jakos mozna ukryc (nie chodzxi mi tu o POST) dane przeslane GETem ![]() moze mnie ktos naprowadzic jak takie cos zrobic? z gory dzieki Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
.htaccess i odpowiednia regółka.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
heh odpowiednia regolka ale w czym ? php ? wiesz co to mod_rewrite? w pliku .htaccess. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 9 Dołączył: 6.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zastanawia mnie dlaczego takie rzeczy przesylasz getem....
-------------------- www.quider.pl <- moja prywatna strona
Pomogłem? Kliknij Pomógł |
|
|
![]()
|
|
Cytat wiesz co to mod_rewrite? w pliku .htaccess. nie wiem ale jutro poczytam;-) narazie dzieki:-) zastanawia mnie dlaczego takie rzeczy przesylasz getem.... nie przesylam ale jak bym uzyl POSt to bym nie widzial co przesylam a chcialbym miec pewnosc ze dane ktore przesylam sa jakos modyfikowane na zeby nie mozna bylo ich odczytac. np. jesli zrobie
to zeby mi nie pokazywalo tego co wpisalem do formularza tylko cos innego badz pokazalo puste pole - cos na takiej zasadzie;-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 6 Dołączył: 25.06.2007 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
95% społeczności wysyla przy pomomocy POST i żyją. wyjątkami są chyba tylko banki, choć i to chyba nie.
jak chcesz sobie zabezpieczyc to albo kombinuj z mod_rewrite (choć nie wiem po co), albo po prostu wysylaj metodą post i doczep ssl. szyfrowane polaczenie powinna zapobiec przechwyceniu a post ukruje wyswietlanie i bedzie w porządku. wydaje mi sie ze za bardzo cchesz przekombinowac -------------------- Studio Yaso.pl | | | | | | | | | | => 40%
|
|
|
![]()
|
|
95% społeczności wysyla przy pomomocy POST i żyją. .... wydaje mi sie ze za bardzo cchesz przekombinowac skoro tak to dziala to chyba nie ma tematu ;-) I masz racje chyba chce przekombinowac a to dlatego ze jeszcze sie na tym nie znam bo dopiero zaczynam poznawac to wszsytko i lepiej sie dowiedziec niz pozniej sie przejechac;-) pozdrawiam:-) i dzieki wam wszystkim:-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
$_GETem kolego to się linki robi.
A nie dane z formularza przesyla. @EDIT tam na dole czepiasz się. @@EDIT Ty te tam na dole jak nie jak tak ;> ![]() Ten post edytował cojack 2.04.2009, 19:59:00 -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
ciekawe rzeczy piszesz...
jeśli dane nie są jakieś tajne np hasło to nie widzę problemu aby np zrobić szukajkę z method='get' //edit Tam na górze , nie czepiam się ![]() //edit2 nie czepiam się i kropka ![]() Ten post edytował Spawnm 2.04.2009, 20:31:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 8 Dołączył: 20.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie przesylam ale jak bym uzyl POSt to bym nie widzial co przesylam a chcialbym miec pewnosc ze dane ktore przesylam sa jakos modyfikowane na zeby nie mozna bylo ich odczytac. np. jesli zrobie Nie przesyłasz postem, bo byś nie widział, co przesyłasz. Ale chcesz ukryć to co przesyłasz? Czegoś nie rozumiem... Ten post edytował michalg 2.04.2009, 19:32:14 |
|
|
![]()
|
|
Nie przesyłasz postem, bo byś nie widział, co przesyłasz. Ale chcesz ukryć to co przesyłasz? Czegoś nie rozumiem... Nie ukryc przede mna ale przed jakims programem np. ktory moze sobie ktos jakos umiescic na serwerze i wyswietalc dane wpisywane przes kogos do formularza. A jak by mogl to zrobic ![]() Cytat(cojack) $_GETem kolego to się linki robi. A nie dane z formularza przesyla. hehehe dalem GET zeby wam pokazac o co mi chodzi a przeciez jak bym podal POST to jak bym Ci to pokazal?? chyba ze bym wydrukowal tablice;-) -- TEN GET w moim przykladzie to TYLKO PRZYKLAD ;-) Ps. pomysle nad SSL ;-) Ps2. Chodzi mi glownie o haslo ;-) Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 13 Dołączył: 6.07.2008 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ps2. Chodzi mi glownie o haslo ;-) To nie możesz go md5 chociażby przelecieć? |
|
|
![]()
|
|
zawsze pomiedzy stronami dane możesz w sesji albo ciasktach trzymać.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
To nie możesz go md5 chociażby przelecieć? uzylem do tego sha1 ;-) no ale w skrypcie nie formularzu. Cytat(piotrooo89) zawsze pomiedzy stronami dane możesz w sesji albo ciasktach trzymać. w sumie to logowanie i sprawdzanie czy user istnieje mam w jednym pliku i tam mam tez sesje;-) w rejestracji tylko nie mam ale narazie pominolem ta czesc skryptu;-) |
|
|
![]()
|
|
w sumie to logowanie i sprawdzanie czy user istnieje mam w jednym pliku i tam mam tez sesje;-) a czy to coś zmienia aby mieć jeszcze raz sesje? jak nie sesja to ciacho, choć nie wiem czy jest sens aż tak ostro działać. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
tzn druga sesje czy druga zmienna $_SESSION chodzi mi o drugą zmienną, będziesz miał łatwy dostęp do niej w obrębie całej strony. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 21:08 |