![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ma ktoś może jakiś prosty skrypt do odbierania poczty z poziomu przeglądarki WWW??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2003 Skąd: Jelenia Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skromny przyklad na IMAPie
index.php [php:1:783c26cc37]<?php $server = "domena.pl"; $uzytkownik = "uzytkownik"; $haslo = "haslo"; $mbox = imap_open("{".$server.":143}INBOX", $uzytkownik, $haslo); if (imap_num_msg($mbox) == 0) { echo "Brak wiadomosci<br>"; } else { echo '<table border=1><tr><th>Lp</th><th>Data nadania</th><th>Nadawca</th><th>Temat</th><th>Usuwanie</th></tr>'; $wiad_nr = (isset($_GET['wiadomosc'])) ? $_GET['wiadomosc'] : null; for ($i=1; $i<=imap_num_msg($mbox); $i++) { $txt = ($wiad_nr == $i) ? ' bgcolor=#99DD99' : ''; $naglowek = imap_headerinfo($mbox,$i,80,80); echo '<tr'.$txt.'><td>'.$i.'</td><td>'.gmdate('d-m-Y H:i:s',$naglowek->udate).'<td><a href=mailto:'.$naglowek->from[0]->mailbox.'@'.$naglowek->from[0]->host.'>'.$naglowek->from[0]->mailbox.'@'.$naglowek->from[0]->host.'</a></td><td><a href=index.php?wiadomosc='.$i.'>'.$naglowek->fetchsubject.'</a></td><td><a href=usun.php?wiadomosc='.$i.'>usuń</a></td></tr>'; } echo '</table>'; } if (isset($_GET['wiadomosc'])) { $wiadomosc = imap_headerinfo($mbox, $_GET['wiadomosc']); echo 'Od: <a href=mail:'.$wiadomosc->from[0]->mailbox.'@'.$wiadomosc->from[0]->host.'>'.$wiadomosc->from[0]->mailbox.'@'.$wiadomosc->from[0]->host.'</a>'; echo '<br>Tresc:<br>'; echo imap_fetchbody($mbox,$_GET['wiadomosc'],'1'); } imap_close($mbox); ?>[/php:1:783c26cc37] usun.php [php:1:783c26cc37]<?php $server = "domena.pl"; $uzytkownik = "uzytkownik"; $haslo = "haslo"; $mbox = imap_open("{".$server.":143}INBOX", $uzytkownik, $haslo); if (imap_num_msg($mbox) == 0 || !isset($_GET['wiadomosc'])) { echo "Brak wiadomosci<br>"; } else { imap_delete($mbox,$_GET['wiadomosc']); } imap_close($mbox,CL_EXPUNGE); header('Location: index.php'); ?>[/php:1:783c26cc37] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A takie pytanie poza temat, czy jest jakiś skrypt do tworzenia poczty na www czy to musi administrator mi ustawić :wink:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki!!!!!!
Działa ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2004 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod Warning: imap_open(): Couldn't open stream {o2.pl:143}INBOX in /home/www/cyrkiel/email/index.php on line 6
Warning: imap_num_msg(): supplied argument is not a valid imap resource in /home/www/cyrkiel/email/index.php on line 7 Brak wiadomosci Warning: imap_close(): supplied argument is not a valid imap resource in /home/www/cyrkiel/email/index.php on line 34 Co jest nie tak? Podaje zly serwer poczty czy co? Bo juz probowalem chyba wszystkiego i nic:(( ?>[/php] -------------------- "Nie chodzi o to, abyśmy osiąnęli nasze najwyższe ideały,
ale o to, by były one naprawdę wysokie". -- gen.Robert B.P. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
port trzeba zmienic na inny
![]() ![]() -------------------- Warsztat: Apache: 1.3.29 | MySQL: 3.23.58 | PHP: 4.3.4 | phpMyAdmin: 2.5.4 Narzędzia: Notatnik 0.1 - Photoshop 7.0 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2003 Skąd: Jelenia Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozna tez pokombinowac z POPem
polecam [manual:917832bc78]imap_open[/manual:917832bc78] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze to chodzi ze port zamiast 143 ma byc 25
![]() -------------------- Warsztat: Apache: 1.3.29 | MySQL: 3.23.58 | PHP: 4.3.4 | phpMyAdmin: 2.5.4 Narzędzia: Notatnik 0.1 - Photoshop 7.0 |
|
|
![]()
|
|
u mnie na localu tez nie chce sie polaczyc ale na serwerze dziala bezblednie
Do poprawnego dzialania funkcji imap_ potrzebna jest biblioteka c-client http://pl.php.net/manual/en/ref.imap.php djpeterek port 25 to SMTP ktory sluzy do wysylania a nie odbierania poczty Mozna to zrobic na POP3 (110). Ja zamienilem tylko linijke 6: [php:1:7a89c75b35]<?php $mbox = imap_open("{".$server.":110/pop3}INBOX", $uzytkownik, $haslo); ?>[/php:1:7a89c75b35] i dziala |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2004 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
marian8 - no i dziala:))) Olbrzymie dzieki!!!!
Tylko jeszcze jedna sprawa... bo wiadomosci w tym sa posortowane od NAJSTARSZEJ... da rade jakos zrobic zeby byly sortowane od najnowszej?? By mi na tym bardzo zalezalo... Z goryTNX!! -------------------- "Nie chodzi o to, abyśmy osiąnęli nasze najwyższe ideały,
|
|
![]()
|
|
Wydaje mi sie ze wystarczy zmienic linie 12 na nastepujaca:
[php:1:c80d68b1f8]<?php for ($i=imap_num_msg($mbox); $i>=1; $i--) { ?>[/php:1:c80d68b1f8] zmienna $i jest w tej petli numerem wiadomosci wiec wystarczy przejsc petla od $i=imap_num_msg($mbox) do 1. Nie sprawdzalem ale powinno dzialac pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
marian8 wielgasne dzieki!!! Dziala. Wprawdzie jescze sie nie zastanawialem jak to dziala, ale pomysle jeszcze
![]() No ale jescze raz BARDZO dziekuje!!! Pozdrawiam -------------------- "Nie chodzi o to, abyśmy osiąnęli nasze najwyższe ideały,
|
|
![]()
|
|
wszystko jest ale w 18 lini cos jest nie tak bo testowalem to na 3 kontach platnych i wszedzie wychodzi to samo
Kod Parse error: parse error, expecting `','' or `';'' in /home/dealer/main/pkg/djpeterek/web/html/poczta/index.php on line 18
-------------------- Warsztat: Apache: 1.3.29 | MySQL: 3.23.58 | PHP: 4.3.4 | phpMyAdmin: 2.5.4 Narzędzia: Notatnik 0.1 - Photoshop 7.0 |
|
|
![]()
|
|
djpeterek, a podales dobry adres servera POP3? Ja testowalem na nastepujacych kontach:
o2.pl risp.pl (platne) wp.pl simplusnet.pl (platne) harcerz.pl (platne) scisj.net (platne) i na wszystkich dziala. Sprawdz jesczze raz ten serwer poczty przychodzacej POP3 -------------------- "Nie chodzi o to, abyśmy osiąnęli nasze najwyższe ideały,
|
|
![]()
|
|
teraz wyskakuje mi
Kod Warning: imap_open(): Couldn't open stream {wp.pl:110/pop3}INBOX in /home/dealer/main/pkg/djpeterek/web/html/poczta/index.php on line 5
Warning: imap_num_msg(): supplied argument is not a valid imap resource in /home/dealer/main/pkg/djpeterek/web/html/poczta/index.php on line 6 Brak wiadomosci Warning: imap_close(): supplied argument is not a valid imap resource in /home/dealer/main/pkg/djpeterek/web/html/poczta/index.php on line 26 -------------------- Warsztat: Apache: 1.3.29 | MySQL: 3.23.58 | PHP: 4.3.4 | phpMyAdmin: 2.5.4 Narzędzia: Notatnik 0.1 - Photoshop 7.0 |
|
|
![]()
|
|
[php:1:c4df91db1e]
<?php $server = "poczta.o2.pl"; $uzytkownik = "login"; $haslo = "haslo"; $mbox = imap_open("{".$server.":110/pop3}INBOX", $uzytkownik, $haslo); if (imap_num_msg($mbox) == 0) { echo "Brak wiadomosci<br>"; } else { echo '<table border=1><tr><th>Lp</th><th>Data nadania</th><th>Nadawca</th><th>Temat</th><th>Usuwanie</th></tr>'; $wiad_nr = (isset($_GET['wiadomosc'])) ? $_GET['wiadomosc'] : null; for ($i=imap_num_msg($mbox); $i>=1; $i--) { $txt = ($wiad_nr == $i); $naglowek = imap_headerinfo($mbox,$i,80,80); echo '<tr'.$txt.'><td>'.$i.'</td><td>'.gmdate('d-m-Y H:i:s',$naglowek->udate).'<td> <a href=mailto:'.$naglowek->from[0]->mailbox.'@'.$naglowek->from[0]->host.'>'.$naglowek->from[0]->mailbox.'@'.$naglowek->from[0]->host.'</a></td><td><a href=index.php?wiadomosc='.$i.'>'.$naglowek->fetchsubject.'</a></td><td><a href=usun.php?wiadomosc='.$i.'>usuń</a></td></tr>'; } echo '</table>'; } if (isset($_GET['wiadomosc'])) { $wiadomosc = imap_headerinfo($mbox, $_GET['wiadomosc']); echo 'Od: <a href=mail:'.$wiadomosc->from[0]->mailbox.'@'.$wiadomosc->from[0]->host.'>'.$wiadomosc->from[0]->mailbox.'@'.$wiadomosc->from[0]->host.'</a>'; echo '<br>Tresc:<br>'; echo imap_fetchbody($mbox,$_GET['wiadomosc'],'1'); } imap_close($mbox); ?>[/php:1:c4df91db1e] Sproboj tego. To jest kropka w kropke skopiowane to co u mnie w 100% dziala. A jezeli nie dziala, to cos tu na forum pisali, ze trzeba miec dostep do IMAP... chociaz ja nie wiem co to jest, ale skoro mi dziala, to widocznie ja ten dostep mam. Takie jescze pytanie - ten skrypt odpalasz na jakims darmowym koncie czy platnym? -------------------- "Nie chodzi o to, abyśmy osiąnęli nasze najwyższe ideały,
|
|
![]()
|
|
WhiteFang dziala ThX 8)
-------------------- Warsztat: Apache: 1.3.29 | MySQL: 3.23.58 | PHP: 4.3.4 | phpMyAdmin: 2.5.4 Narzędzia: Notatnik 0.1 - Photoshop 7.0 |
|
|
![]()
|
|
djpeterek to wes porownaj to co Ci nie dzialalo z tym co napisalem, i powiedz co bylo nie tak:))
-------------------- "Nie chodzi o to, abyśmy osiąnęli nasze najwyższe ideały,
|
|
![]()
|
|
bledem bylo to ze ja wpisywalem o2.pl zamiast poczta.o2.pl a ty co wpisywales jak laczylem sie z wp.pl
![]() -------------------- Warsztat: Apache: 1.3.29 | MySQL: 3.23.58 | PHP: 4.3.4 | phpMyAdmin: 2.5.4 Narzędzia: Notatnik 0.1 - Photoshop 7.0 |
|
|
![]()
|
|
a na jakim servie testujesz skrypt platnym czy darmowym
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.07.2025 - 05:33 |