![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
robie formularz i chcialbym zeby byl zgodny ze standardami. Problem polega na tym ze nie wiem jak odsunac od siebie label i input w jednym div-ie na taka sama odleglosc jak w div-ie ponizej. Przedstawiam moj kodzik :
Jak mam zmodyfikowac style zeby bylo dobrze dla kazdego nowo dodanego diva ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 9 Dołączył: 9.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy o to ci chodzi, ale dodaj sobie w css dla label (wtedy label jest ladnie oddalone w tej samej odleglosci od pol)
Kod display:block; float:left; width: 150px; //szerokosc na label padding-right: 10px; //to mi odsuwa od prawej krawedzi o 10px text-align: right; a dla divov daje Kod clear: left;
text-align: left; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Dokladnie o to chodzilo tylko jak dodaje to dla div-a i tak nic sie nie dzieje......ale dla label bardzo pomocne i o to mi wlasnie chodzilo.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm
to zrob tak jak moj poprzednik napisal ale w <div> nadrzednym rob cos takiego : <div name="nazwa"> a w css : nazwa{tutaj jakies polecenia tylu text-align: left;} a jak nie pojdzie to daj przed "nazwa" albo kropke albo # ;-) wtedy powinienes miec diva ustawionego tak jak bedziesz chcial ;-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 9 Dołączył: 9.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli style masz w osbonym pliku lub na poczatku pliku to w div musisz dac <div class=....>
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 21:20 |