![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem na jakiejś stronce fajny sposób, aby podstrony wchodziły w głównym div'ie. Wygląda to tak
Kod <?php if (empty($id) or $id=="glowna"){ include("glowna.htm"); } if ($id=="strona1"){ include("strona1.htm"); } if ($id=="strona2"){ include("strona2.htm"); } if ($id=="kontakt"){ include("kontakt.htm"); } if ($id=="linki"){ include("linki.htm"); } if ($id=="strona3"){ include("strona3.htm"); } ?> Na moim serwerze - Krasnal serv. Po wejściu na np. http://localhost/~ja/index.php?id=kontakt, w diva ładuje się podstronka "kontakt.htm". Niestety jak umieściłem stronę na www.unl.pl to uruchamia się tylko strona główna, a potem po kliknięciu na link w oknie adresu pojawia się www.strona.unl.pl/index.php?id=kontakt i nic się nie dzieje. Jak zmieniłem na pojedyncze znaki "=" to otwarły się wszystkie podstrony naraz, zaraz po wejściu. Nie umiem prawie nic w php więc prawdopodobnie zrobiłem jakiś głupi błąd - NIE WIEM. Czy wie ktoś co mam zrobić? Możliwe że napisałem to trochę chaotycznie, ale taki już jestem. Ten post edytował aleks1005 2.04.2009, 14:48:46 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
na localu masz włączony register_globals
dane z adresu odbierasz pisząc np: $_GET['id'] czyli
dodatkowo lepszy sposób znajdziesz tutaj: http://blog.spawnm.pl/news.php?id=4 (zobacz czy wszystkie pliki do includowania przegrałeś na serv) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Tu wszyscy piszą z jakimiś problemami, autora wątku proszę o sensowny tytuł.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki. Problem rozwiązany.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:33 |