![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zainstalowałem na serwerze www.cba.pl najnowszą polską wersję silnika sklepu internetowego Prestashop i przy próbie wejścia do sklepu lub panelu administracyjnego wyskakuje taki komunikat: Cytat Warning: require_once(/tools/smarty/Smarty.class.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/virtual/krainagsm.cba.pl/config/smarty.config.inc.php on line 3 Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/tools/smarty/Smarty.class.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/virtual/krainagsm.cba.pl/config/smarty.config.inc.php on line 3 jako, że jestem początkujący w php to niebardzo rozumie w czym może być problem. bardzo proszę o wyrozumiałość i ewentualnie o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. pozdrawiam Ten post edytował erix 1.04.2009, 18:59:07
Powód edycji: [erix] przeniosłem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
nie odnajduje plików, musisz je wgrać na server , jeśli już je wgrywałeś to zobacz czy są w dobrym miejscu
![]() i nadaj sensowny temat z tagami ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pliki są na serwerze i są w dobrym miejscu.
plik Smarty.class.php jest w katalogu /tools/smarty/, natomiast plik smarty.config.inc.php jest w katalogu /config/ dodam, że przy instalacji tego samego silnika na serwerze lokalnym wszystko działa dobrze, struktura plików jest identyczna. Ten post edytował krainagsm 1.04.2009, 17:04:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
no to nie masz chyba dostępu do folderów ,zobacz czy masz prawa dostępu do tych folderów .
|
|
|
![]()
|
|
jest tak samo jeśli prawa dla tych folderów są ustawione na 755 jak i na 777
pod tymi linkami jest zawartość tych dwóch plików: Smarty.class.php - http://www.wklej.org/id/72802/ smarty.config.inc.php - http://www.wklej.org/id/72803/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:06 |