![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że ten temat za bardzo nie pasuje do tematyki forum, ale warto o takich rzeczach pisać na każdym kroku.
Co sądzicie o ataku na WTC, na temat korupcji, zakłamania w polityce? Chcesz wiedzieć skąd wziął się kryzys? Uważasz, że Bush był złym prezydentem, a Obama jest okej? Filmy w tym temacie mówią w głównej mierze o USA, lecz dotyczą wszystkich narodów, Polski szczególnie jako jej partnera (do wydyma***). Jeśli zastanawia Cię chociaż jedna z wymienionych przeze mnie rzeczy powinieneś oglądnąć każdy z zaprezentowanych poniżej filmów. Zeitgeist Film jest darmowy. http://sector.yweb.sk/Zeitgeist.Final.Edit...ip.XviD.torrent Napisy są dostępne w sieci lub za pośrednictwem Napi-project. Zeitgeist Addendum Film jest darmowy: http://sector.yweb.sk/Zeitgeist.Addendum.DVDRip.XviD.torrent Napisy są dostępne w sieci lub za pośrednictwem Napi-project. The Obama Deception Film Alexa Jones'a Z napisami http://www.youtube.com/watch?v=AcQOkJQkjUY Również dostępny w sieci Torrent, ale odnośnika nie mogę podać, napisy są dostępne na portalach z napisami lub przez Napi-project. Dopiero gdy oglądniesz te filmy pozostała treść tego tematu będzie dla Ciebie zrozumiała. Alex Jones podobno przed atakiem na WTC oznajmił ludziom, że to się wydarzy i apelował do zapobiegnięcia temu zdarzeniu. Podobno ponieważ niejaki Milton William Cooper oznajmił to miesiąc przed nim, tydzień przed atakiem na WTC Cooper został zabity we własnym domu. Cooper twierdził, że Jones współpracuje z rządem, że wzburza społeczeństwo Ameryki do buntu, aby władze mogły wprowadzić stan wojenny. Zbieżność symboli: http://www.youtube.com/watch?v=zJm_s1EOSLg Filmy opisujące dokładnie zakłamanie Alexa: http://www.youtube.com/watch?v=tSBhRhqvPlc Wypowiedź Coopera na temat Alexa: http://www.youtube.com/watch?v=DJ82zk8ycfs "Góra" w jednym z tych filmów zapowiedziała, że wkrótce świat się o nich dowie, moim zdaniem właśnie to się dzieje i Alex Jones został do tego wynajęty, oczywiście ma rację, to o czym mówi w filmie "The Obama Deception" jest prawdą, ale nie można tego załatwić tak jak on chce, nie siłą, należy to zrobić w sposób opisany przez Coopera, należy mówić wszystkim, wszędzie. Temat o Cooperze: http://www.forum.michalkiewicz.pl/viewtopi...f=11&t=6727 Napiszcie co o tym sądzicie. Jeśli wierzycie w chociaż jedną rzecz opisaną w tych filmach to powinniście udostępniać innym powyższe materiały, to jedyny sposób, aby coś się zmieniło. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo ciekawe filmy, pierwsze pozycje już widziałem, resztę zobaczę, także je polecam! Warto poświęcić trochę czasu!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 385 Pomógł: 26 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: TM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiem tak - szukamy teorii spiskowych
![]() ![]() -------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiem tak - szukamy teorii spiskowych ![]() ![]() Oglądnij wszystkie te filmy, a następnie przedstaw, które z tych szczątkowych informacji są nieprawdą. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obydwa Zeitgeisty widziałem. NAJLEPSZE FILMY JAKIE WIDZIAŁEM OD LAT, mimo iż zaspecjalnie nie lubie dokumentalnych. Polecam więc
![]() Obame miałem wlasnie zaplanowane w ten weekend obejrzeć ![]() Powiem tak - szukamy teorii spiskowych ![]() ![]() Przełknij puste słowa, które padną bez namysłu i są wynikające z Twojej niewiedzy, niepodparte niczym i niech zostaną w Tobie. Wszystkie informacje w tych filmach są do sprawdzenia, więc sobie obejrzyj i sprawdź zanim znowu się wypowiesz. -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to ja moze dorzuce od siebie link-pytanie :
(o pieniadzach i ekonomii) http://video.google.pl/videoplay?docid=-18...FHoKO-Ab16IDoCA Czy jest ktos z Was w stanie stwierdzic jednoznacznie, najlepiej poprzec jakimis solidnymi linkami, czy informacje zawarte w tym filmiku to prawda? Jezeli tak to wart kazdej poswieconej minuty. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zeitgeist widziałem Obama czeka na wolną chwilę.
Do tego polecam: The big picture (odnośnie teorii spiskowych), Why Democracy. Jest jeszcze masa o 9/11, któe już dość jasno przedstawiają jak było na prawdę. Ale te 2 pierwsze co podałem, są warte obejrzenia. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
a oglądaliście Fahrenheit 9.11? Też sporo prawdy
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 12 Dołączył: 3.03.2008 Skąd: łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh, w cudze teorie spiskowe wierzycie, ale gdy nie głupi ludzie u nas w kraju tłumaczą od lat, że TW Bolek to Wałęsa, że komuna wciąż rządzi, że środowisko KLD-UW-PO to koncesjonowana opozycja stworzona przez Kiszczaka (prawdziwa Solidarność skończyła się w Sierpniu 1980), że ten obśmiany Układ na prawdę tłamsi polską gospodarkę oraz uczciwych przedsiębiorczych ludzi, itd. itd.
To takie coś, nasze teorie spiskowe są wyśmiewane, a większość młodych ludzi (pewnie i tutaj sporo z was to wyborcy PO) nie wierzy, a za kryteria oceny polityków przybiera sobie wzrost, wymowę lub inne mało istotne rzeczy. Ale nic, może dzięki "przebudzeniu" jakie przyjdzie ze świata w końcu ludzie przebudzą się w Polsce, szkoda tylko straconych lat. -------------------- "Jeden człowiek nie zmieni świata, ale jeden człowiek może przekazać informację która zmieni świat." - David Icke
| PAMIĘTAJ, JESTEŚ POLAKIEM !!! | Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
idą powoli wybory zobaczymy jak tym razem będzie
![]() a że w Polsce jest lipa to widać gdy się włączy tv ... wciskają byle g... wciskając że my to wybraliśmy , tego chcemy ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 12 Dołączył: 3.03.2008 Skąd: łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obserwując chociażby onetowe śmietnikowe forum widać, że coraz więcej wpisów jadących na PO, ale to za mało.
Gro ludzi, głównie młodych jest wciąż nieświadomych najnowszej historii Polski. Nie potrafią kojarzyć faktów, kojarzyć poszczególnych ludzi i środowisk, które są za tą czy inną złą sytuację odpowiedzialni (znamienny przykład to sektor bankowy). A na prawdę nie potrzeba wiele czasu poświęcić by zrozumieć komu warto dać mandat na rządzenie krajem (i w cale nie mam na myśli tylko PiSu, jest wiele partii i środowisk). Tylko trochę trudno walczyć przeciw mainstreamowym mediom, ostatnia nagonka na IPN i tworzenie wirtualnego faktu prasowego, że to niby IPN wydał książkę Zyzaka. Na szczęście Kurtyka się nie boi i wali prawdę między oczy, do obrony dołączył się Prezydent, który wcale głupio nie gada, a że trochę sapie i mlaszcze? I co z tego się pytam. Afera w PO goni aferę, a w PiSie mimo usilnych prób nic nie znaleźli, czyli co wychodzi, że Polacy w swojej nieświadomości i zapatrzeniu w Tańce z Gwiazdami i Wojewódzkich zamienili wcale nie najgorszy rząd PiSu na lodziarzy z PO. Jeszcze parę miesięcy i ludziom będzie coraz bardziej wstyd za to, że skazali Polskę na Chyżego Ruja i jego bandę. A znam takich wielu ![]() ![]() ![]() ![]() Jeden z moich znajomych wyborców PO mówi, że głosował na PO, bo to partia liberalna, hehe, taki poziom świadomości politycznej jest charakterystyczny dla większości elektoratu PO. -------------------- "Jeden człowiek nie zmieni świata, ale jeden człowiek może przekazać informację która zmieni świat." - David Icke
| PAMIĘTAJ, JESTEŚ POLAKIEM !!! | Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 29 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Gro ludzi, głównie młodych jest wciąż nieświadomych najnowszej historii Polski. Nie potrafią kojarzyć faktów, kojarzyć poszczególnych ludzi i środowisk, które są za tą czy inną złą sytuację odpowiedzialni (znamienny przykład to sektor bankowy). Akurat to jest spowodowane złą edukacją. W mojej karierze w podstawówce dotarliśmy tylko do 2 Wojny Światowej. W gimnazjum to samo. I spodziewam się, że w liceum dalej nie pojedziemy. W takim razie jak możemy kojarzyć fakty, skoro nasza wiedza historyczna z tego okresu jest prawie zerowa. Tylko człowiek, który się tym interesuje może coś wiedzieć. Reszta niestety nie. Ten post edytował maniekl2 1.04.2009, 18:59:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eh. Następny temat o polityce który do niczego nie prowadzi - na początku nie chciałem się wypowiadać, ale sądze że swoje 3 grosze zawsze warto dorzucić
![]() - zagłosować na którąś z nich - jeżeli jakiś program przypasuje. - zagłosować na inną mniejszą partię, powód jak wyżej, a także mniejsza odpowiedzialność za decyzję większych "rządzących" partii, - niegłosować i mieć to gdzieś, lub z braku pasujących pozycji. Ale co z tego? Politycy i tak są ciągle ci sami, ta sama kadra w kółko przeplata się od paru, jak nie parunastu lat w polskim rządzie, czasem wyskoczy jakaś nowa twarz na "jakieś" stanowisko , tylko dlatego nowa bo nieznana by się łatwo ją kierowało i by swojego zdania nie miała (chociaż w teorii i tak powinna wiecznie za swą partią stać). Jedyne co widze to tylko wielką farsę, każdy każdego oskarża - co ja będe mówić każdy ogarnięty człowiek to zna i jest tego świadom - i co najbardziej mnie irytuje że tak naprawdę #@%& możemy, bo co, mam nie głosować? może wybrać inną partię jak to i tak ta sama pula polityków ? Jakoś zaczynam coraz bardziej się w tym gubić natłoku telewizji , gazet i politycznej farsy, bitew kto ma jechać na jakiśtam-szczyt itp. Tyle ![]() -- Hamuj się trochę. ~erix -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat - niegłosować i mieć to gdzieś, lub z braku pasujących pozycji. Ale wtedy nie zrealizujesz swojego obowiązku. ![]() Cytat le co z tego? Politycy i tak są ciągle ci sami, ta sama kadra w kółko przeplata się od paru, jak nie parunastu lat w polskim rządzie, czasem wyskoczy jakaś nowa twarz na "jakieś" stanowisko , tylko dlatego nowa bo nieznana by się łatwo ją kierowało i by swojego zdania nie miała (chociaż w teorii i tak powinna wiecznie za swą partią stać). Jedyne co widze to tylko wielką farsę, każdy każdego oskarża - co ja będe mówić każdy ogarnięty człowiek to zna i jest tego świadom I właśnie dlatego świadomie przekreślę kartę do głosowania albo dopiszę między "dwoma" opcjami znak równości. Obowiązek wobec kraju wypełnię, ale nie będę czuł się współwinny bałaganowi. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ale wiecie, że w ten sposób wcale nie pomagacie? Do tego oszukujecie siebie, że nie jesteście odpowiedzialni.
Żeby zmienić system, trzeba w ramach obecnego systemu wybrać ludzi, którzy przeprowadzą konieczne reformy tylko tyle i aż tyle. To nie jest niemożliwe. Nie dajcie się manipulować sondażom, że ta czy ta partia to ma ledwie 1% albo ma 30% mniej od lidera sondaży, więc mój głos i tak nic nie zmieni. Należy po prostu zrobić swoje i najlepiej aktywnie innych przekonać do poparcia ludzi, którzy będą w stanie zmienić system, a tacy są na obecnej scenie politycznej. -------------------- "Jeden człowiek nie zmieni świata, ale jeden człowiek może przekazać informację która zmieni świat." - David Icke
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale wiecie, że w ten sposób wcale nie pomagacie? Do tego oszukujecie siebie, że nie jesteście odpowiedzialni. Żeby zmienić system, trzeba w ramach obecnego systemu wybrać ludzi, którzy przeprowadzą konieczne reformy tylko tyle i aż tyle. To nie jest niemożliwe. Jasne, tak samo można pozbyć się wojen wybierając ludzi, którzy nie będą ich prowadzić. Płytkie słowa. -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Zła analogia. Obywatel danego kraju nie ma wpływu na wynik wyborów w innym kraju. Czyli wojna może być wynikiem czynników od nas niezależnych.
Scena polityczna w kraju zależy tylko od nas samych, więc nie jest płytkie to co mówię. Może trochę idealistyczne i marzycielskie, ale jednak możliwe. No bo innej drogi nie ma przecież! Znasz @pyro inną alternatywę ![]() Ja w sumie nie pojmuję jak można pójść na wybory i zamiast oddać swój głos na kogoś innego niż Ci co się przewijają przez ostatnie 20 lat kreślić jakieś znaki równości, albo w ogóle kreślić kartę?? Co się tym zamanifestuje?? Przed kim, przed samym sobą w boxie pokażemy, że mamy kraj i Ojczyznę w tyłku?? Czy to jest jakiś wysiłek większy oddać ważny głos na kogoś z listy ugrupowania, które nie było u władzy albo jak było to merytorycznie patrząc (tylko nie przez dmuchane przez media mało znaczące wpadki) rządziło najlepiej w ciągu ostatnich 20 lat?? -------------------- "Jeden człowiek nie zmieni świata, ale jeden człowiek może przekazać informację która zmieni świat." - David Icke
|
|
![]()
|
|
Według mnie jedyną drogą jest informowanie wszystkim dlaczego "śmierdzi", trzeba im powiedzieć kto puścił bąka
![]() Co do sytuacji w Polsce, należy się interesować dziennikiem ustaw i programami wyborczymi, a ta właściwa partia sama Ci się ukarze przed oczami. Nie jestem dobrze obeznany w polityce, ale na razie widzę, że LPR idzie w dobrą stronę: http://lpr.pl/?sr=!czytaj&id=6480&...;pocz=0&gr= Do tego Giertych był przeciwny przystąpieniu do UE. Czytać, czytać i opowiadać innym! // Edyta I najważniejsze. Nie wierzcie telewizji ( ale to już chyba wiecie ![]() Ten post edytował Endzio 1.04.2009, 23:32:19 |
|
|
![]()
|
|
Dokładnie Endzio. Na ten przykład przytoczę podwójne opodatkowanie emigrantów. Mało który z nich wie, że to dzięki PO był cały kłopot z tym. PO razem z SLD tak zmieniły ustawę Prawo Podatkowe w 2004 roku, że powstał problem podwójnego opodatkowania. Kolejki do ambasady w Londynie dobitnie ukazują jak elektorat PO jest nieświadomy politycznie na kogo idzie oddać swój głos. PiS, LPR, SO były przeciwne tym zmianom.
Ale co, Giertych, Kaczory i tak są obciachem, bo tak i już ![]() -------------------- "Jeden człowiek nie zmieni świata, ale jeden człowiek może przekazać informację która zmieni świat." - David Icke
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
By nie było - oddałem głos.
Co do wyglądu to okej, mało ważne, ale wybacz Polska jest nazywana krajem rządzomym przez dwuch bliźniaków itp. Prezydent musi wyglądać bo to wizytówka kraju - i do tego zdania nie zmienie. Co do partii mogą to być nawet krasnoludki - ważne by dobrze rządzili ![]() Ogólnie też trzeba spojrzeć od strony zaufania, bo wiele partii często zmienia zdanie itp. narazie nasz rząd to handel a nie rządzenie, targowanie się ustawami - SICK! Farsa, farsa , .... ale i tak ponad połowa polaków się nie interesuje polityką na tyle by przy wyborach czytać programy partii, ba duża część nawet nie idzie na wybory - znam wielu Polaków którzy swój kraj mają gdzieś, a ludzi widzących Polske jako coś więcej niż skrawek ziemii uważają za idiotów i najchętniej by wyjechali w cholerę :| ... no cóż mozna próbować rozmawiać, tyle. P.S. Narazie tylko Ty jarek_bolo rzucasz nazwami partii, nie wiem czemu :] Bo o tym to można w nieskonczoność .... . -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:18 |