![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 3 Dołączył: 23.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki layout oparty na divach i w firefoxie 3 i w operze efekt wyrównania długości divów right i left (Faux Columns) działa, a w ie7 nie chce, co zrobic aby ten layout wygladal tak samo w IE również.
-------------------- Artur
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla IE musisz robić tak:
Z tą gwiazdą, a dla FF bez tej gwiazdki. Np.:
Aha i szerokość np 200px nie wygląda tak samo pod IE i FF, dlatego musisz podawać w IE mniejsze wartości niż dla FF. Tak samo jest z padding, margin etc.. Ten post edytował ExPlOiT 1.04.2009, 10:23:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 3 Dołączył: 23.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic to nie dało dodałem wszedzie gdzie mam atrybut width kolejny *width i nic
![]() Cytat Aha i szerokość np 200px nie wygląda tak samo pod IE i FF, dlatego musisz podawać w IE mniejsze wartości niż dla FF. A o tym nie wiedziałem, o ile mniejsze podawac dla IE? acha a ja podawałem Kod #page{ *width: 860px; width: 860px; margin: 0px auto; padding: 0px; } czy kolejnosc ma tu znaczenie? Ten post edytował @rtur 1.04.2009, 10:31:58 -------------------- Artur
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zależy, sam musisz sprawdzać na bieżąco.
Cytat Nic to nie dało dodałem wszedzie gdzie mam atrybut width kolejny *width i nic ![]() Z tą szerokością width to był tylko przykład. I robisz to tak:
A nie np:
Bo to nie zadziała! # to źle podawałeś, pisałem dla IE mniejsze wartości się podaje. Ten post edytował ExPlOiT 1.04.2009, 10:32:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
# to źle podawałeś, pisałem dla IE mniejsze wartości się podaje. Polecam poczytać o czymś takim jak box model i o jego zachowaniu w IE. Wystarczy odpowiednie doctype i brak prologu xml aby IE zaczął prawidłowo odtwarzać box model, tak jak inne przeglądarki. -- Zostałem ostatnio zjechany tu na forum własnie za nieznajomość tematu box model, dlatego sobie poczytałem i teraz będę pouczał ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:57 |