![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ,
nie daję rady z problemem , mam formularz , przesyłam nim dane do skryptu który wyświetla mi dane z bazy potem z niego wysyłam nim zmienne do skryptu który zapisuje dane do bazy , i te same zmienne spowrotem przesyłam submitem do skryptu który wyświetla mi dane z bazy . I o ile w jedną stronę to działa to w drugą za cholerę. Niby zmienne przechodzą , ale nic mi sie nie wyświetla. Jak wpiszę je z ręki to jest ok. Zrobiłem test , wypisałem echo , jakie zmiennę przechodzą za pierwszym razem gdy działa ,a jakie gdy nie działa niby to samo ale: rezultat=wszystkoNazwisko=wszystkorodzaj=wszystkolo - to działa rezultat=wszystko Nazwisko=wszystko rodzaj=wszystko -to nie działa jak widać w drugim przypadku są między danymi spacje , czy to ma wływ ? a tak pobieram zmienne i przechowuję do wysłania:
będę wdzięczny za pomoc pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Sory pomógłbym Ci ale za cholerę nie rozumiem o co Ci chodzi
![]() -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 18 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak jak pisałem na początku ,
dostęję te same zmienne tylko że ze spacjami miedzy jedną zmienną a drugą , i tak sobie myślę że może do tych zmiennych może gdzieś spacja się dopisuje? do "cojack" , sprawa jest tego typu , że mam np. formularz , wybieram jakies dane i i wysyłam do innego skryptu co mi wyświetla dane na ekranie , każdy wiersz mogę modyfikować na końcu wysyłam zmodyfikowane dane do skryptu który mi to wszystko zapisuje do bazy , no ale jak teraz wrócić do poprzedniej strony aby skrypt pamiętał co na początku użytkownik wybrał w formularzu ? wieć zmiennę od formularza przekazuję do końca a potem wracam z nimi do tego skryptu który wyświetla dane na stronie Ten post edytował kozioł 31.03.2009, 14:59:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 18 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Możesz sobie te zmienne dopisać do tablicy session, np $_SESSION['cos'] = $zmienna_cos;
wtedy masz ją dopóki nie zniszczysz całej tablicy, a później by wyzerować tablice sessji by ich nie trzymać w pamięci robisz $_SESSION = array(); no chyba że pracujesz na sessji usera to nie radzę ![]() SELECT * FROM tabela WHERE id = (SELECT max(id) FROM tabela); to będzie ostatni zapisany wiersz ![]() -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat rezultat=wszystkoNazwisko=wszystkorodzaj=wszystkolo - to działa // co to jest to "wszystko" jakas zmienna czy co?? rezultat=wszystko Nazwisko=wszystko rodzaj=wszystko -to nie działa jak widać w drugim przypadku są między danymi spacje , czy to ma wływ ? a tak pobieram zmienne i przechowuję do wysłania:
jesli chodzi o laczenie znakow to jesli chcesz polaczyc zmeinen to rob to za pomoca kropki : $zmienna.$zmienna1.$zmienna2 a jak jest miedzy jakis tekst to musisz to dac w "" czyli $rezultat = "wszystko $Nazwisko= wszystko $rodzaj"; itd lub $rezultat = "wszystko =".$Nazwisko."wszystko =."$rodzaj; itd. nie wiem czy o to Ci chodzi Ten post edytował InosU31 31.03.2009, 15:45:07 |
|
|
![]() ![]()
|
|
zauważyłem jedną rzecz , że jak dane przekazuję ze skryptu POST-em , jest ok ,
jak przekazuję GET , to kicha tak jak by tych danych nie widział , ale echo pokazuje że są , w mały skrócie: na stronie która nazywa się np. "x" co wyświetlają mi się dane z bazy zmienne otrzymuje z formularza.php mam taki warunek ,
potem przekazuję dalej zminne GET-em
i jak w następnym skrypcie edytujlista2.php odbiorę te zmienne zapiszę to co mam zapisać(zpisuje się wszystko poprawnie) do bazy i wrócę spowrotem do tej strony "x" za pomocą submita , to mimo iż echo mi wyświetla zmienne to dane z bazy się nie wyświetlają , tak jakby tych danych skrypt nie widział , albo były jakoś zafałszowane. zrobiłem eksperyment , i ze skryptu "x" puściełm te zmienne dalej jako POST do edytujlista2.php odebrałem jako POST , i wróciłem do skryptu "x" i wszystko gra Więc co się dzieje ? PS. no wkońcu udało mi się dojść do tego co było nie tak , wywaliłem odstępy między & przy przesyłaniu GET-em i już działa , Ten post edytował kozioł 1.04.2009, 10:17:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 9 Dołączył: 9.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:46 |