![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam strukturę tabeli
Chciałbym teraz pole2 zastąpić funkcją (o nazwie pole2() ). Mam już ją napisaną, ale nie chciałbym zmieniać wszystkich zapytań w swoim serwisie. Mam takie zapytanie
teraz chciałbym dać
ale tak to musiałbym podmieać (dodawać nawiasy) we wszystkich zapytania, SELECTACH, orderach itp.... (zaznaczam, iż do tego pola nie mam już insertów i updatów). Da radę taką podmiankę zrobić? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Da radę taką podmiankę zrobić yyy, uzyc takiej funkcji w co lepszym edytorze : "Znajdź i zamień" ?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W bazie danych do zmiany kolumny powinieneś użyć klauzuli
CHANGE kolumna opis_nowej_kolumny |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nospor
Dzięki - chyba tak jednak zrobię :/ @gcdreak Niesamowite - prawda? Nie o to pytałem! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Da radę taką podmiankę zrobić? Nie da się tak. Trzeba było zrobić sobie widok i byłoby teraz bez bólu... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:37 |