![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 10.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam : )
Mam kolejny problem z divami. Zrobiłem nowy szablon i chce aby tło w divach rozciągało się na cała długość diva. Tutaj obrazek wyjaśniający o co mi chodzi : ![]() Potem szukalem w googlach i znalazlem takie rozwiazanie "height:300px; min-height:300px; height: auto !important; " ktore dodalem do diva panellewy i do diva tresc i moj szablon wygladal tak : ![]() Chce zeby szablon wygladal tak : ![]() We wszystkich szablonach mialem jednokolorowe tlo i dzialalo wszystko dobrze bo do body wrzucalem dany kolor. Teraz widze że to jednak nie działa : ) Szablon mozna zobaczyc tutaj Kod CSS + HTML : Kod <HEAD> <style> <!-- body {margin-top:1px; font-size:12px;} .calosc {width:983px; } .top {width:983px;} .top1 {background: url(images/index_03.jpg); width:251px; height:274px; float:left;} .top2 {background: url(images/index_04.jpg); width:261px; height:274px; float:left;} .top3 {background: url(images/index_05.jpg); width:213px; height:274px; float:left;} .menu {width:221px; height:274px; float:left;} .omnie {background: url(images/index_06.jpg); width:221px; height:67px; } .komentarze {background: url(images/index_09.jpg); width:221px; height:43px; } .doulubionych {background: url(images/index_10.jpg); width:221px; height:45px; } .napisz {background: url(images/index_11.jpg); width:221px; height:44px; } .pozostale {background: url(images/index_12.jpg); width:221px; height:75px; } .top4 {background: url(images/index_07.jpg); width:37px; height:274px; float:left;} .ponizej {width:983px; } .panellewy {width:251px; float:left; background-image:url(images/index_19.jpg); background-repeat:repeat-y; background-position: left; } .kontakt {background: url(images/index_14.jpg); width:230px; height:57px; margin-left:21px; } .platnosci {background: url(images/index_14.jpg); width:230px; height:57px; margin-left:21px; } .wysylka {background: url(images/index_14.jpg); width:230px; height:57px; margin-left:21px; } .tresc {width:732px; float:left; background-color:#FFFFFF; background-image:url(images/index_16.jpg); background-repeat:repeat-y; background-position: right; height: auto !important; } .stopka {width:983px; background: url(images/index_23.jpg); height:23px; float:left; } --> </style> </HEAD> <BODY> <div class="calosc"> <div class="top"> <div class="top1"></div> <div class="top2"></div> <div class="top3"></div> <div class="menu"> <div class="omnie"></div> <div class="komentarze"></div> <div class="doulubionych"></div> <div class="napisz"></div> <div class="pozostale"></div> </div> <div class="top4"></div> <div class="ponizej"> <div class="panellewy"> <div class="kontakt"></div><Br><Br><br><br> <div class="platnosci"></div>asdsads<br>asdsa<br>asdsa<br>asdas<br><br><br><br> <div class="wysylka"></div> </div> <div class="tresc"> asdsa <br>asdsa<br>asdsa<br>asdsa </div> </div> </div> <div class="stopka"></div> </div> </BODY> Jesli ktos bylby taki dobry i mi pomógł byłbym bardzo bardzo wdzięczny ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
google -> faux columns.
a ja jeszcze polecam artykuł riddle'ya http://perfectionorvanity.com/2007/03/07/r...ny-layoutu-css/ -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:43 |