![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 330 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem inpu typu submit pod ie w momencie kiedy na nie klikam na niego a wysyłam formularz za pomocą przycisku enter w php nie jest widoczny, to znaczy nie tworzy sie zmianna z nazwą submita.
Jest może jakaś metoda aby po nacisnieciu entera pod ie tez tworzyla sie zmienna z nazwą tego submita ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
pierwsze słyszę że tak jest... ale skoro tak jest to może input type=hidden ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 330 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
troche mi zależy, aby nie załatwiać tak tej sprawy, moze js jakoś da się zasymulować klikniecie na submit w momencie wcisniecia entera ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
no da się ... ale to chyba gorsze rozwiązanie niż dodanie nowego inputa ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 6 Dołączył: 21.03.2009 Skąd: Obecny :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no da się ... ale to chyba gorsze rozwiązanie niż dodanie nowego inputa ... No można zawsze możesz dodać pole typu hidden i nadać mu tą samą wartość co polu typu hidden. po naciśnięciu entera powinieneś dodać taki mały sprypcik: [code] <script type="text/javascript"> pole_ukryte.value=pole_submit.value; </script> Wydaje mi się ,że to najlepsze rozwiązanie jeżeli bardzo zależy ci na wysyłaniu wartości przycisku submit. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:02 |