![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Yo!
Chciałbym się dowiedzieć, jak można zrobić ocenianie z gwiazdkami takie jak na youtube. powiedzmy mam jedną gwiazdkę szarą i drugą złotą. Teraz chcę szarą wyświetlać sześć razy, a złotą wd. bazy danych. I dodatkowo, jak ocena jest większa od 5,5 to wszystkie sześć gwiazdek mienią się na czerwono. Jak to wykonać? -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
tak na pierwszy rzut oka to po prostu instrukcja if , w zależności od ilości pkt inny obrazek
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 18 Dołączył: 10.03.2008 Skąd: Dębno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw wyciągasz z bazy średnią głosów, następnie jeśli ktoś kliknie gwiazdkę id np 6 to wkładasz w baze. Oczywiście najpierw działanie na średnią arytmetyczną ;] No i tyle filozofii.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Średnia arytmetyczną będę miał zapisaną w bazie. Ale nie będę z niej korzystał
![]() jak $l > $l,5 to wyświetlamy całą gwiazdkę jak $l < $l,5 to dajemy pół gwiazdki ... moja baza Kod OCENY (ocenid, wierszid, ilosc1, ilosc2, ilosc3, ilosc4, ilosc5, ilosc6, suma, ilosc, srednia);
-------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie lepiej
tabela oceny id|id_art|ile_pkt|ile_glosow|srednia a w drugiej tabeli tabela oceny_uzytkownikow id|id_uz|id_art|ocena lub podobnie Jesli uzytkownik zaglosuje aktualizujesz eceny_uzytkownikow a pozniej oceny. w ten sposob wiesz ktory uzytkownik na co zaglosowal i jak ocene dał Uzytkownik moze zmieniac swoją ocene itd itp edit google->php star rating - popodglądaj inne rozwiązania Ten post edytował artur_dziocha 30.03.2009, 15:31:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:51 |