![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie. Siedzę cały dzionek, szukam po inecie, próbuje rożnych rozwiązań i nic. Więc proszę o pomoc. Co w moim kodzie jest nie tak?
Niby działa, ale tylko gdy jest jeden ip w pliku,albo gdy wpiszę więcej sprawdza niby wszystko, ale ostatni ip decyduje czy wpuści na stronę czy nie, a pasuje aby wpuszczał też gdy znajdzie wcześniej taki sam ip:( np. w pliku.txt mam dwa adresy ip (127.0.0.1 to mój) w podanym niżej przypadku nie wpuści mnie na stronkę, natomiast gdy mój ip znajdzie się na końcu to wpuszcza ![]() ![]() 127.0.0.1 127.0.0.10 itd. Kod $ip_dozwolone = file('./ip/dozwolone.txt',FILE_IGNORE_NEW_LINES | FILE_SKIP_EMPTY_LINES); $ile = count($ip_dozwolone); $status=false; for($i=0; $i<$ile; $i++) { if ($_SERVER['REMOTE_ADDR'] == $ip_dozwolone[$i]) $status=true; } if($status==false) { echo '<p>Nie masz wstepu</p>'; die; } potem reszta stronki.. Ten post edytował ptasio 30.03.2009, 11:17:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:35 |