![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 34 Dołączył: 4.09.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Streszczając chodzi o to, że licznik dodaje do 3, i potem dopiero wyświetla info "Już tutaj byłeś". Analizowałem kod parę razy, ale dla mnie wygląda dobrze, zmęczony trochę jestem (wiadomo - sobota), ale chyba jeszcze myślę ![]() W każdym razie, czy ktoś z Was widzi gdzieś tu błąd ![]() I generalnie nie widzę błędu :/ ale gdzieś być musi! PS. Doszedłem do wniosku, że wartość licznika, policzę "countem" w SQL z tabeli z IP'kami ... Wersja 2 - działająca ![]()
Aha, IP trzymam, bo sobie statystykę z nich zrobię ![]() Ten post edytował DREEMus 31.03.2009, 04:40:56 -------------------- Serwer : Acer Aspire 5050 : AMD Turion X2 2x1.9 MHz : 2x2 GB Dual : 250GB + 500 GB USB Warsztat : Apache v2.2 : PHP v5.2 : MySQL v5.0 : phpMyAdmin v3.4 : phpDesigner v7 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Masz tu 3 selecty. Na dobrą sprawę można to załatwić jednym. W tym jednym wylicz ilosc wszystkich i ilosc dla danego adresu.
hint: uzyj IF -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 34 Dołączył: 4.09.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po optymalizacji ...
W dobrym brzmieniu będzie podziękować ![]() -------------------- Serwer : Acer Aspire 5050 : AMD Turion X2 2x1.9 MHz : 2x2 GB Dual : 250GB + 500 GB USB Warsztat : Apache v2.2 : PHP v5.2 : MySQL v5.0 : phpMyAdmin v3.4 : phpDesigner v7 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
szczerze powiedziawszy nie wiem co ty tu teraz splodziles, ale napewno nie o tym ci mowilem
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Założenie było takie, że:
Wchodzisz na stronę, skrypt sprawdza Twoje IP czy znajduje się w bazie, jak tak wyświetla stan licznika i pokazuje komunikat "Już tutaj byłeś" (co chyba zmienię na "Witamy ponownie!" ![]() Bo jak inaczej policzyć unikalne wizyty, bez bazy IP ![]() I potem, na podstawie IP mogę wykorzystać GeoIP, do swoich statystyk ![]() Tym samym zdobywać wiedzę ![]() Ten post edytował DREEMus 30.03.2009, 19:58:28 -------------------- Serwer : Acer Aspire 5050 : AMD Turion X2 2x1.9 MHz : 2x2 GB Dual : 250GB + 500 GB USB Warsztat : Apache v2.2 : PHP v5.2 : MySQL v5.0 : phpMyAdmin v3.4 : phpDesigner v7 |
|
|
![]()
|
|
no ok, a czemu ma sluzyc to:
COUNT( id ) AS `ile`, COUNT( adres ) AS `ip` w jednym zapytaniu? czy oba nie count nie zwracają przypadkiem tej samej liczby? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Faktycznie ;D hmm, nie zwróciłem uwagi na to :/
ale wcześniej próbowałem z "AND" to wywalało mi błąd ... żeby nie było, że nie szukałem ![]() Doszedłem do IF'a w MySQL ![]() ![]() Zaraz naskrobie poprawnie ![]() "Spłodziłem" coś takiego ![]()
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AS 'ile', INSERT INTO `licznik` (`id`, `adres`, `host`) VALUES (NULL, ... at line 1 I generalnie nie wiem jak to poskładać ... :/ Poddaje się ... próbowałem z CASE ... chyba PHP łatwiejsze niż MySQL ![]() Nigdzie nie mogę znaleźć jak wstawić polecenie w jakiś warunek ... np. jeżeli tak albo nie ... zawsze błąd :/ np. IF ('123' = '123', 'tak', 'nie') i tyle w manualu ![]() Więc póki co zostaje przy "wersji 2" ![]() Ten post edytował DREEMus 1.04.2009, 17:46:46 -------------------- Serwer : Acer Aspire 5050 : AMD Turion X2 2x1.9 MHz : 2x2 GB Dual : 250GB + 500 GB USB Warsztat : Apache v2.2 : PHP v5.2 : MySQL v5.0 : phpMyAdmin v3.4 : phpDesigner v7 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 01:44 |