![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Natrafiłem na dość głupi problem z Kohanowym ORM. Mam relację one-to-one tabel `users` i `user_detail`. W modelach obu tabel określiłem ich relacje (w user_model $has_one = array('details' => 'user_detail'), w user_detail_model $belongs_to = array('user') ). Stworzyłem też relację w bazie. Jak teraz mogę utworzyć wraz z nowym użytkownikiem nowy rekord z detalami? Znalałem coś takiego jak add_$child(), ale gdy daję
wyrzuca mi "Invalid method add_detail called in User_Model". Ktoś zna rozwiązanie tego problemu? Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc ![]() Ten post edytował Greenek 29.03.2009, 02:57:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 12 Dołączył: 3.03.2008 Skąd: łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie korzystam z ORMa, ale wydaje mnie się, żę to raczej powinno wyglądać tak:
-------------------- "Jeden człowiek nie zmieni świata, ale jeden człowiek może przekazać informację która zmieni świat." - David Icke
| PAMIĘTAJ, JESTEŚ POLAKIEM !!! | Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 21:49 |