![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam formularz logowania i jesli uzyje :
to jak podam tylko login to mi zarejestruje usera i zapisze jakies tam haslo zakodowane w sha1. jak zahaszuje ta 3 linie to wszystko gra - czyli do rejestracji trzeba wpisac i login i haslo:blinksmiley: czy wie ktos moze jaki warunek mam postawic do tego :
a moze to jakos inaczej mozna zalatwic?? z gory dzieki za odpowiedz;-) Pozdrawiam:-) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprecyzuj pytanie.
Z tego co zrozumiałem to bez hasła można się zarejestrować a i tak jest hash? Przed użyciem sha1 możesz sprawdzić czy hasło podane w formularzu nie jest puste. ;d -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za zainteresowanie:-)
chodzi o to ze jak dodam linijke : $register_passwd = sha1($register_passwd); to podczas rejestracji tj. wypeniania formularza podam tylko login a pole z haslem zostawie puste to i tak mi zarejestruje usera i w bazie bede mial zaszyfrowane haslo choc nic nie wpisalem w formularzu. Ja mam tam dalej warunek ze jezeli ktores z pol jest nie wypelnione to zeby wypisal mi ze mam wypelnic oba pola. I bez tej linijki co podalem wyzej dziala ale jak dam ta linie to mi rejestruje usera nawet wtedy jak nie podam hasla. a chialbym zeby user ktory sie rejestruje wpisal oba pola i login i haslo. dalem warunek if (!empty) ale cos tam jest w tym formularzu skoro mi rejestruje usera i zapisuje haso do bazy :/ nie wiem jak to "ugrysc" :/ Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 17 Dołączył: 28.12.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj strlen()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual którym możesz sprawdzić długość ciągu
Ten post edytował Chrom 28.03.2009, 23:30:21 |
|
|
![]()
|
|
dzieki pokombinuje;-)
pozdrawiam:-) super dziala juz :-) dzieki wielkie :-) fajna funkcja mozna duzo rzeczy nia zalatwic;-) Pozdrawiam:-) Ten post edytował InosU31 29.03.2009, 20:08:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:09 |