![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Ponownie:)
Mam pytanie, ponieważ od kilku dni szukam informacji na temat konwersji pdf na format graficzny. Jedyne co wpadło mi w ręce to ImageMagick . Więc zadowolony opisem na stronie: http://home.pl/dokumentacja/funkcjeserwera/skrypty/zasady : programy z pakietu ImageMagick 6.3.2: * /bin/identify * /bin/composite * /bin/convert * /bin/mogrify * /bin/montage Postanowiłem wykorzystać fakt, iż mogę zrobić miniaturkę pierwszej strony z pliku pdf za pomocą polecenia:
jednak dostałem błąd: gs: not found convert: UnableToOpenConfigureFile `delegates.xml'. convert: PostscriptDelegateFailed `plik.pdf': No such file or directory. convert: MissingAnImageFilename `plik.jpg' Po kontakcie z działem technicznym dostałem informacje: Pragne poinformowac, iz funkcja 'convert' dostepna na hostingu wspoldzielonym nie posiada wspierania plikow 'pdf'. Obecnie taka niedogodnosc zostala zgloszona do naszego dzialu programistycznego. Jednak nie jestesmy w stanie okreslic kiedy, i w jakim czasie zostanie wprowadzona odpowiednia aktualizacja oprogramowania. I trochę się zdziwiłem, co prawda nie czytałem dokumentacji pakietu ImageMagick czy pdf to standard no ale tak mi się wydawało. I dlatego zwracam się z pytaniem czy istnieje jakiś inny sposób na stworzenie miniaturki z pliku pdf? Dodam, że hosting mam na home.pl Marek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.07.2025 - 00:43 |