![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest możliwość utworzenia skryptu który automatycznie optymalizował by wszystkie tabele z danej bazy?
ogólna koncepcja: -połczenie z bazą, -pobranie ilości tabel -optymalizacja pobranych tabel. jak pobierać dane o tabelach, a potem je wszystkie zoptymalizować? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 28 Dołączył: 2.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do pokazania tabel służy zapytanie
pamiętaj zeby wcześniej wybrać baze póxniej otrzymujesz tablice z nazwami tabel cos w stylu
a później wynik przetwórz i wyświetl w formularzu nazwy zaznaczonych table prześlij w formularzu przetwórz to pętla i gotowe pewnie wiesz ale dodam ze do optymalizacji słuzy zapytanie
edit mozesz tez zrobic sprawdzanie i naprawe
Ten post edytował RafaelX 28.03.2009, 01:07:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm..
zrobiłem coś takiego:
ale to mi tabel jakoś nie optymalizuje.... co robię źle?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W MySQL nie można wykonywać trzech zapytań na raz.
Rozdziel na trzy oddzielne zapytania. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem tak jak powiedziałeś... ale nadal nie działa ;/ ehh..
a dlaczego w 2,3 pętli zwraca mi " nie udało się" a w pierwszej nic nie pokazuje?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 28 Dołączył: 2.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale jak ma działać jak w zmiennej $tabelka nic nie ma...
musisz wszystkie nazwy z tabeli kolejno optymalizować w tym celu przepuścić to przez jakaś pętle, pamiętaj ze tam jest array w array'u użyj foreach" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual albo lepiej poczytaj array" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual |
|
|
![]()
|
|
ok mam to zrobione działa znakomicie
![]() mam natomiast inne pytanie... zrobiłem kod który powinien kopiowac aze danych do pliku, niestety nie tworzy mi pliku... czy gdzieś zrobiłem bład??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawowe pytanie, masz prawo do zapisu w tym katalogu?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Tak chmod ustawione na:777
dalej nic...;/ OK gotowe ![]() Teraz skrypt ma takie opcje: przeszukuje tabele w poszukiwaniu błędów, jeśli znajdzie to je naprawia, następnie optymalizuje tabele, robi jej zrzut do pliku a następnie wysyła na podany adres e-mail link do pobrania zrzutu bazy danych ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:59 |