![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy to dobry dział.
Czytałem dziś od rana pełno tekstów/dyskusji na temat wzorów projektowych, pisania cms/frameworków. Lecz dalej nie wiem jak "ugryźć" tematykę pisania np. swojego cms. Do tej pory wszystkie moje projekty, były oparte o różne klasy (oczywiście mojego autorstwa) które dawały wynik (stronę). Skończyły mi się pomysły i teksty w internecie, których bym nie przeczytał. Jakie założenia stawiałbym przy pisaniu cms?
Dokładnie to co mu się podoba, chciałbym zrobić system pluginów/dodatków, które mógłby sobie sam pobrać i zainstalować. Nie wiem nadal jak rozwiązać sprawę "komunikacji" klas między sobą. Zastanawiałem się nad napisaniem jądra/kernela (była dyskusja o tym na php.pl), lecz nie mam zielonego pojęcia jakby miał działać. Jak moim zdaniem wyglądać miałoby jądro i za co byłoby odpowiedzialne ?
Pyt: Kiedy i gdzie będą mi potrzebne? Odp: Wszędzie tam gdzie powstanie błąd uniemożliwiający dalsze działanie skryptu(ów). Moim zdaniem, "łapanie" wyjątków nie zawsze jest proste i wygodne. Chciałbym wiedzieć jak Wy rozwiązujecie te (może) banalne problemy. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:33 |