![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 6 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam takie pytanie: Przykładowo otwieram sklep komputerowy w internecie no i mam skrypt sklepu załóżmy że to już funkcjonuje są w nim produkty itp. Przykładowa domena dla tego sklepu to ekomp.pl no i teraz moje pytanie czy mogę do 1 strony dać wiele domen (tak moge...) ale czy google zaindeksuje mi strone pare razy pod różnymi domenami czy będzie to traktowane jako spam czy coś ?załóżmy że mój kod w php wyglądał by tak:
zależy na jaką domene wejdzie boot to takie dostanie słowa kluczowe opis i tytuł, jednak treść strony będzie zawsze taka sama. Czy takie coś wchodzi w grę czy będzie spamem ? Jeżeli nie to jak zrobić aby np jak ktoś wpisze sklep komputerowy w google to wyskakuje domena ekomp.pl a jak procesory komputerowe to procesory.pl oczywiście te 2 strony są identyczne tylko mają różne domeny ? dodawać do katalogów po 2 różne domeny ? Do administratorów: nie wiem czy umieściłem to w dobrym dziale... w razie czego proszę o przeniesienie lub informacje. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Skąd: zewsząd :P Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
GoogleBot nie ma dostępu do skryptu php, nie skapnie się więc że to ta sama strona. Twój sklep zostanie zindeksowany pod dwiema różnymi postaciami.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 6 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tego właśnie nie jestem pewien bo troche o tym czytałem na forach i w sumie tylko tytuł, słowa kluczowe i opis będzie zmieniony a reszta czyli główna zawartość strony nie zostanie zmieniona i boje siężeby nie potraktował strony jako spam...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 19 Dołączył: 2.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zostanie potraktowane jako Double content. No i samymi meta nie wypozycjonujesz strony po wiecej informacji odsylam do forum PiO.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:45 |