![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam takie pytanie... W jednym pliku opartym o sesje mam rozpoczete polaczenie z baza MYSQL i w tym pliku je zamykam. Jest to skrypt ktory loguje urzytkownika - jesli dane z formularza zgadzaja sie z danymi z bazy inkluduje mi drugi plik gdzie rozpoczynam znow polaczenie z baza i tam je koncze. problem jest taki ze dostaje taki komunikat " ". A chialem zapytac czy polaczenie z baza musi byc zamkniete w tym drugim pliku skoro po wylogowaniu badz zakonczeniu sesji i tak mi odczyta 1 plik i w rezultacie zakonczy polaczenie?? i wogle co sie stanie jak nie zakoncze polaczenia?? czy nalezy je konczyc zaraz po wykonaniu zapytan do bazy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) z gory dziekuje za odp. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 9 Dołączył: 9.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdzies czytalem ze polaczenie jest zamykane z zakonczeniem wykonywania skryptu ale ja sam zamykam polaczenie i uwalniam rezultaty (mysql_free_result) przed zamknieciem polaczenia dzieki temu uwalniasz zasoby pamieci
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za zainteresowanie;-) no ja pytam z ciekawosci bo teoretycznie jak wywale jedno zamkniecie to nic sie nie dzieje gorzej jak kiedys w praktyce byly by problemy przez takie cos;-)
Pozdrawiam:-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 23:14 |