![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hello,
Mam problem gdyż walczę z "kochanym" PHP. Kod <div id="belkasrodek"> <?php echo ("$zmienna"); ?> </div> W tym miejscu chcę samą zmienną z pliku np. linki.php Natomiast w tym miejscu chcę cały plik: Kod <div id="tresc"> <?php if($_GET['id']=="linki"){ include("linki.php"); } ?> </div> Ze względu, że nie znam PHP i nie zamierzam poznawać a chcę wiedzieć jak to zrobić. Próbowałem z include także w tym pierwszym kodzie no ale jak sam wiem to on pobrał mi tekst cały + zmienną a w kodzie poniżej było już OK sam tekst bez zmiennej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 18 Dołączył: 10.03.2008 Skąd: Dębno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pierwszym zrób include tego pliku i wypisz zmienną. Jeśli masz linki na echo""; to zamiast echo zmień na zmienne i w drugim pliku wywołuj tak jak w pierwszym.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bardzo rozumiem. Drugi kod czyli wyciąganie samego tekstu działa, czyli wyciąga sam tekst bez zmiennej czyli OK, a w pewnym fragmencie strony chcę wyciągnąć z linki.php i wydrukować tylko zmienną $zmienna, bez tekstu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 18 Dołączył: 10.03.2008 Skąd: Dębno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Nie o to mi chodziło.
Mam taki plik, który pobieram do głównego przez include: Kod // Dokument LINKI <?php $zmienna = 'Linki'; $strona = 'gsa fdg has djasd asf shfhkaf asd a'; ?> Jak załadować zmienne za jednym razem czyli za jednym wywołaniem include ale w 2 różne miejsca strony. Raz między jakieś <divy> i drugi raz daleko od pierwszego miejsca ale też między divy. Tak mam zbudowane menu dla podstrony linki: Kod if($show=='7') { include"linki.php"; } W tym miejscu chciałbym załadować zmienną $strona. Jednak kilka bloków wyżej chciałbym załadować przy tym kliknięciu zmienną $zmienna. Jak takie coś zrobić ? Ten post edytował Benkowik 27.03.2009, 07:07:09 |
|
|
![]()
|
|
Jak wywołasz zmienną przed jej utworzeniem to cie errory wywali ;P Jak masz same zmienne to przecież ich nie wyświetli jako tekst. Zrób include tego pliku np. na początku dokumentu, i tam gdzie linki to echo "$zmienna"; a tam gdzie strona to echo "$strona";
Ten post edytował K4mil94 27.03.2009, 08:09:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:07 |