![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 18 Dołączył: 10.03.2008 Skąd: Dębno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój pierwszy problem polega na tym że w skrypcie nie ma polskich znaków. Próbowałem dwoma sposobami. Pierwszy to taki że w pliku zrobiłem:
Drugim sposobem było wysłanie funkcji header(); w której umieściłem http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2 i oczywiście przednią ob_start(); a po niej ob_end_flush(); . Niestety dalej miałem błąd o tym że header został już wysłany. Drugie pytanie to jak w jednej funkcji w moim przypadku empty(); ustawiś dwa argumęty? Próbowałem tak: Lecz nie sprawdzało mi w tedy czy pola były puste. Proszę o szybkie odpowiedzi. Ten post edytował K4mil94 26.03.2009, 11:47:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad1. kodowanie - może mieć kilka powodów
1. złe kodowanie pliku samego ze skryptem, z html-e 2. złe kodowanie bazy ( wywołaj na początku sql-a z SET NAMES latin2 ad.2 podwójne sprawdzanie empty to jego dwa razy wywołanie empty($var1) && empty($var2) -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 18 Dołączył: 10.03.2008 Skąd: Dębno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik jest kodowany na iso. W notepad++ plik ma być kodowany w ANSI. Kiedy kodowanie i kodowanie w notepadzie dałem na utf tez były krzaki.
Ten post edytował K4mil94 26.03.2009, 12:00:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NOTEPAD++ ma jakies problemy z ansi i pl znakami
używam eclipse i nie mam takiech problemów -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 15:50 |