![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Mam następujący problem. I chcę wydobyć z bazy danych nacje jednostek atakującej o broniącej się. Stosując zapytanie:
I z obu zapytań otrzymuję identyczny wynik, choć w bazie danych mam różnice. Jeśli zaatakuję aliantem niemca- otrzymuję komunikat że są to jednostki sprzymierzone i nie mogę ich atakować. Jak zaatakuję niemcem alianta- otrzymuję ten sam komunikat. Proszę o wskazanie- gdzie mam błąd. Ten post edytował miccom 26.03.2009, 12:24:03 -------------------- Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
PISZĘ POPRAWNIE PO POLSKU! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Co ci zwrocilo? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dokonam akcji atakuj aliantem na niemca to otrzymuję:
A jak dokonam akcji atakuj niemcem na alianta to otrzymuję:
Tak jakby jakoś dziedziczyło zmienne... ale nie pasuje mi to bo przecież zapytania odwołują się do tej samej tabeli w bazie- i do tych samych rekordów(nacja) ale przez inne zapytania. Stąd nawet zrobiłem jedno w pętli, a drugie jako $rows. Ale nawet to nie pomogło. -------------------- Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
oj....
ewidentnie koord='$koordfin'" i id='$num' wskazują na ten sam rekord. musisz zobaczyc co masz pod $koordfin i $num i skonfrontowac to z bazą -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Doszedłem do tego!
Zmienna $num jest id jednostki atakującej. Błąd polegał na tym, że przesyłałem id jednostki atakującej metodą GET, i ten sam ID pobierałem z bazy danych ale jako id jednostki broniącej się. Obie zmienne pod tą samą nazwą. I może dlatego skrypt nie wiedział jaka daną pobrać do przeliczeń. Dziękuję za zainteresowanie i pomoc. Pozdrawiam. Dziękuję nospor. -------------------- Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 13:13 |