![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 1 Dołączył: 6.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pewien problem. Szukałem ostatnio skryptu do autopodpowiadania podczas wpisywania danych, udało mi się znaleźć taki działający tak jak bym chciał, ale nie mogę mu poprawić kodowania informacji przy przesyłaniu. Kiedy wpisuję polskie znaki pojawiają się krzaczki. Kiedy odpalam skrypt osobno to wszystko jest prawidłowo. javasrcipt: Kod <script type="text/javascript"> function lookup(inputString) { if(inputString.length == 0) { // Hide the suggestion box. $(‘#suggestions’).hide(); } else { $.post("search_login.php", {queryString: ""+inputString+""}, function(data){ if(data.length >0) { $(‘#suggestions’).show(); $(‘#autoSuggestionsList’).html(data); } }); } } // lookup function fill(thisValue) { $(‘#inputString’).val(thisValue); $(‘#suggestions’).hide(); } </script> w głównym pliku: Kod <input size=\"30\" id=\"inputString\" onkeyup=\"lookup(this.value);\" type=\"text\" /> <div class=\"suggestionsBox\" id=\"suggestions\" style=\"display: none;\"> <div class=\"suggestionList\" id=\"autoSuggestionsList\"></div> </div> oraz skrypt php: Kod <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> </head> <body> <?php include('lib/lib_sql.php'); $db = new db ('xxx','xxx','xxx','xxx'); if(isset($_POST['queryString'])) { $queryString = $_POST['queryString']; if(strlen($queryString) >0) { $db->query("SELECT login FROM users WHERE login LIKE '%$queryString%'"); if(!$query) { while ($results = $db ->result()) { print("<li onclick=\"fill('".$results[login]."');\">".$results[login]."</li>"); } } } } ?> Proszę o pomoc. Ten post edytował lmdl 26.03.2009, 01:55:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod charset=iso-8859-2 Wszędzie masz tak samo ustawione kodowanie? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 1 Dołączył: 6.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, sprawdzałem również przy pomocy jquery.autocomplete - dzieje się to samo.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:28 |