![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tutaj umieszczam link do mojego problemu:
http://pliki.ddereszewski.net/ w IE jest dobrze i czerwony kontener CONTENT zmienia wysokości i przesuwa wszystko w dół. W Firefoxie już nie. Odwrotny problem mam z centrowaniem. W Firefoxie działa centrowanie z automatycznymi marginesami a w IE już nie Bardzo byłbym wdzięczny za podpowiedź |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
1) W div#content na sam koniec dodajesz
Kod <div style="clear:both;"></div> badz dla div#content Kod overflow:hidden 2) Dla ie centrowanie odbywa sie przez dodanie dla elementu rodzica Kod text-align: center; ale punkty drugi był setki razy na forum -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko że dodanie align-center do mojego #container powoduje, że mi sie wszystko wyśrodkuję (zawartość) a nie DIV w nim umieszczony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 12 Dołączył: 30.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dla body dajesz text-align:center i marign:0px auto;
wteyd faktycznie wszystko się wysrodkuje, ale to chyba nie problem pote to poustawiać? To najlepszy sposób na ie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
... No to potem w głownym elemencie utrzymujacym inne elementy dajesz
Kod text-align: left; ...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem tak jak mówisz i strona w IE nadal nie jest wyśrodkowana
http://pliki.ddereszewski.net/strona/ te różnice w wyświetlaniu przyprawiają mnie o koszmary. Np brak kwadratów przy linkach w IE!!!! Ten post edytował BugsBunny 26.03.2009, 10:46:11 |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem tak jak mówisz i strona w IE nadal nie jest wyśrodkowana Cytat Dla ie centrowanie odbywa sie przez dodanie dla elementu rodzica A ja nie widze, abyś dał dla body (rodzic containera) to co pisałem poza tym po co ci position:relative na container? Możesz wywalić ![]() Ten post edytował wookieb 26.03.2009, 11:43:22 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:07 |