![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kod prosty jak budowa cepa, ale nie wiem czemu nie działa.
Chciałbym, żeby div menu_kat_nazwa znajdował się na dole diva menu_kat. Co powinienem poprawić? Kod <div id="menu_kat" style="width:500px; height:119px; background-color:red;">
<div id="menu_kat_nazwa" style="text-align:center; font-family:Tahoma; font-size:13px; color:#929090; position:relative; bottom:0px; background-color:Orange;"> Instytucje publiczne </div> </div> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 46 Dołączył: 26.05.2007 Skąd: Sandomierz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj position: absolute zamiast relative
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to mi ten div zjedzie na sam dół stronki (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 46 Dołączył: 26.05.2007 Skąd: Sandomierz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a przy pomocy margin nie możesz przesunąć?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Rozpychać? Po co?
#menu_kat: position: relative #menu_kat_nazwa: position: absolute i jedziesz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 3 Dołączył: 2.01.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie bardzo rozumiem twoją wizję, ale moim zdaniem bez kombinowania byłoby lepiej (jesli o to chodzi) zrobić tak:
<div id="pierwsza_nazwa"></div> <div id="druga_nazwa"></div> nadać im css'a żeby miały te same szerokości i wrzucić do każdego "float: left;" A i żeby nie właził div-drugi na pierwszego to np. "clear: both" pozdrawiam P.S. jeśli pomogłam to kliknij, że pomogłam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:06 |